Diskusjon:Vikværsk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Har Østfoldmålet mange monoftonger? Det stemmer i hvertfall ikke med min dialekt. Odd Eivind 26. jun 2008 kl. 13:06 (CEST)

Det er mest i sør at det er monoftongisering; jo lenger nord en kommer, jo flere diftonger blir det. I Halden sier de «røk» og «lek», mens man i Skiptvet sier «røyk» og «leik». Jeg veit bare om situasjonen for østfoldsk, er ikke sikker på om situasjonen er lik på Vestfold-sida. Monoftongiseringa har sammenheng med påvirkning fra svensk, så det er nok mer naturlig at det kun gjelder Østfold og ikke Vestfold. Jon Harald Søby 27. jun 2008 kl. 13:15 (CEST)
Jeg kommer fra Askim, nabokommunen til Skiptvet, og sier også "røyk" og "leik". Både Askim og "Skjetve" er jo langt nord i Østfold, så det passer jo med det du skriver. Odd Eivind 28. jun 2008 kl. 20:31 (CEST)
Nettopp. Frå skolen mins jeg et kart hvor tvelydskillet gikk gjennom Råde, frå Krogstadfjorden og opp langsmed det gamle elveleiet. Jeg mins ikke hvor skillet gikk videre oppover i Våler, men... Sjøl bor jeg i Saltnes, sør for skillet, og har ikke tvelyder. Aleco 6. okt 2008 kl. 19:59 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vikværsk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. apr. 2019 kl. 14:27 (CEST)[svar]