Diskusjon:Vikingarock

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg stiller spørsmål ved tilbakestillelsen til KEN, http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Vikingarock&action=historysubmit&diff=8292129&oldid=8272778. Slik jeg ser det har Kvakk1 helt korrekt endret artikkelen. De kjente vikingrockegruppene har ingen åpenlyst rasistiske tekster i sine melodier, kritikken mot vikingrocken har vært at det er et skalkeskjul for mer ekstreme politiske agendaer - pakket inn i vikingtematikk. Om det ikke kommer noe svar på diskusjonssiden, kommer jeg derfor til å tilbakestille til siste versjon av Kvakk1. Linuxboksen

Kvakk1 fjernet korrekt informasjon, derfor tilbakestiller jeg. Erik Blücher er en av Norges/Sveriges mest kjente nynazister, og når band som utgir album på hans plateselskap også opptrer på nynazistmøter i Sverige, er det ingen tvil om at: «Vikingarock har blitt benyttet av enkelte svenske undergrunnsband for å promotere nasjonalisme og rasisme ved å blande romantiske vikingtemaer med nasjonalisme i tekstene.» KEN 2. feb 2011 kl. 09:07 (CET)
Jeg møter deg for diskusjon, men du tilbakestiller likevel, enda du skriver noe annet. Jeg ser på dine tidligere redigeringer hvilken holdninger du representerer, og konkluderer med at din endring her er klart POV, et forsøk på å underbygge det faktum at flere band innen Vikingarock er ny-nazistiske. Videre endringer fra deg vil føre til blokkering av din konto. Om du er uenig får du diskutere det her. KEN 2. feb 2011 kl. 14:34 (CET)
Takk for at du vil stille til diskusjon. Dog må det sies at det å innlede en debatt med å true med blokkering ikke er særlig konstruktivt. Om du ser på mine tidligere redigeringer, så vil du se at jeg har arbeidet med litt forskjellige temaer, og mine endringer har som regel alltid til slutt blitt stående. Men nok om det og til saken: Som allerede poengtert, tekstmaterialet innenfor vikingrocken går på vikingtematikk, nasjonalromantikk og nasjonalisme, det kan ganske enkelt ettervises for eksempel på http://www.vikingarock.se/diskografi/cd.php, der du finner hele diskografien, inkludert tekstene, for de aller fleste vikingrockutgivelsene. Det finnes ingenting eksplisitt rasistisk med vikingrocken. Kritikken mot vikingrocken har vært, som du også viser til, at musikken i noen tilfeller har vært utgitt på plateselskaper som også gir ut musikken til åpenlyst høyreekstreme band. Det har derfor vært en anklage, fra vikingrockens kritikere, at vikingrocken brukes til å promotere et mer ekstremt budskap. Påstanden din derimot er langt sterkere, her heter det at "Vikingarock har blitt benyttet av enkelte svenske undergrunnsband for å promotere nasjonalisme og rasisme". Her konkretiserer du ingenting, men nøyer deg med å vise til at enkelte band har gitt ut musikk på Ragnarock Records (det dreier seg om to band, Odins Änglar og Völund Smed).
Her kan du lese litt om hva Völund Smed selv sier om sin tilknytning til Ragnarock Records:
(http://www.vikingarock.se/banden/volund-smed.php):
"Gruppen Völund Smed startades hösten 1993 av, Esa, Piere, Stefan, och Mikael. Genom deras kontakt med Ragnarock Records så började gruppens utveckling ske snabbt, de började klassas som ett rasistiskt band. I och med det hoppade Esa av bandet eftersom han var starkt emot detta. Ingen av medlemmarna i Völund Smed var nazister/rasister och är inte det idag heller."
De fleste vikingrockeband er åpenlyst nasjonalistiske, det er det ingen debatt om, men nettopp påstandene om "rasisme" har representantene for vikingrock-scenen klart distansert seg fra. Du står igjen med at enkelte undergrunnsband anklages for å promotere rasisme, på grunn av deres forbindelser til personer fra mer ekstreme miljøer, mens representantene for disse bandene selv avviser påstandene. Linuxboksen 3. feb 2011 kl. 15:08 (CET)
Ordet «rasisme» kan godt fjernes fra artikkelen. De fleste nasjonalister innrømmer sjeldent at de er rasister, men det betyr ikke at de ikke er det. KEN 3. feb 2011 kl. 18:12 (CET)
Jeg har nå tatt meg friheten til å fjerne ordet "rasisme", siden det ser ut til at vi er enige om at det holder å karakterisere vikingrock som nasjonalistisk. Om vi stryker ordet "rasisme", så kunne artikkelen stå slik som den var. MEN: Nå ser jeg derimot at du har fortsatt med å legge inn uriktig informasjon, slik som dette:
"Eksempler på ny-nazistiske band innen sjangeren er blant andre de norske bandene Vidkuns Venner, Rinnan Band, Sønner av Norge, og NORHAT. Svenske band er blant andre Odins Änglar, Berserkarna, Vit Aggression og Swastika, mens ellers i Europa har man blant andre White Pride, The Klansmen, RAHOWA (RAcial HOly WAr), Brutal Attack og Bound For Glory."
(ingen kildehenvisning)
Det du skriver her stemmer jo _overhodet ikke_. Rinnan Band, Sônner av Norge og Norhat (band totalt ukjente for alle andre enn de som leste Fritt Forum og Monitor på 1990-tallet), Berserkarna, Vit Aggression, Swastika, Klansmen, Rahowa, Brutal Attack og Bond For Glory er _ikke_ vikingarock, og de har _aldri_ selv hevdet å høre inn under denne genren. De bandene som du her har nevnt er framfor alt eksempler på skinhead-rock innenfor genren "White Power" og "Rock Against Communism" (http://no.wikipedia.org/wiki/Rock_Against_Communism), det er _ikke_ vikingrock du her viser til. Er _dette_ eksemplene dine på "nazistiske vikingrockeband", så tror jeg vi må konkludere med at kategorien "nazistisk vikingrock" ganske enkelt ikke eksisterer. En ganske så komplett oversikt over praktisk talt alle vikingrockeband finner du her, http://www.vikingarock.se/diskografi/, her kan man sjekke opp i fakta selv! Linuxboksen 3. feb 2011 kl. 19:15 (CET)
Jeg har nå slettet fra artikkelen den nevnte lista over "nazistiske vikingrockegrupper", siden gruppene som figurerer på lista aldri har blitt klassifisert som vikingrock, hverken av seg selv eller av andre. Linuxboksen 3. feb 2011 kl. 19:48 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vikingarock. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. aug. 2017 kl. 10:29 (CEST)[svar]