Diskusjon:Vedtekt

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting den 25. november 2012, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Fjernet innholdet da det var lite opplysende. Denne siden ble problematisk fordi den forsøkte å beskrive alle mulige former for vedtekter samtidig i en artikkel. Nesten alt mulig kan være en vedtekt såfremt noen gir en regel om noe. Hvordan vedtekter skal utformes avhenger av hvem som har laget vedtekten og lokale regler. Hvordan vedtekter skal tolkes av henger av hvor vedtekten finnes. Slike regler må diskuteres for den enkelte type vedtekt og ikke i en generell artikkel. Forskrift har en egen artikkel. Politivedtekter er en lokal forskrift, og har egen artikkel. Regler for hvordan vedtekter i enkelte hundeklubber, idrettslag, borettslag, gutteklubben kjekk og grei osv bør kanskje ikke være tema for en artikkel i Wikipedia, det kan bli fryktelig mange veldig spesialiserte artikler. Stallo (diskusjon) 25. nov 2012 kl. 11:16 (CET)

Da har det gått en slettediskusjon og kommet et utkast til arbeid videre. Jeg hadde en nokså tåkete ide i slettediskusjonen som var vanskelig å forklare så jeg endte med å skrive på nytt fra bånn. Kladden er nå blitt et forslag til felles fornøyelse. Den er merket under arbeid, men det er ikke meningen å monopolisere, men makere for tilfeldige lesere at dette ikke er ferdig. Det ligger nå en del stikkord i teksten, for eksempel skal jeg lese mer i Woxholt for å få skikk på det foreningsrettslige. Det lå også en hel del som ikke var helt ferdig i den teksten jeg gjorde kål på og det skal leses om igjen. Her ligger gode innspill til utvidelse som skal tas vare på, men det ble litt snaut og alene slik det opprinnelig stod. Stallo (diskusjon) 20. des 2012 kl. 22:19 (CET) PS Start og slutt på det som er illustrasjonene er forhåpentligvis merka så godt at det skal være greit å finne den teksten som ikke tilhører illustrasjonene. Stallo (diskusjon) 20. des 2012 kl. 22:21 (CET)
Jeg savner noe om vedtekter, f.eks. i foreningssammenheng. Dette er et sett med regler for hvordan en forening skal styres og drives, og hvordan vedtak skal gjøres på en lovlig måte. Alle foreninger og stiftelser må (?) ha vedtekter. 159.171.152.2 4. jan 2013 kl. 11:45 (CET)
Jeg er ikke ferdig med å lese Woxholt: Foreningsrett. Den sier noe om det du etterlyser, men boka er på over 500 sider og kanskje bør jeg kjøpe den nye utgaven, min er fra 1990. Det er et godt poeng hvem som må ha vedtekter. Jeg mener det finnes et stiftelsesregister og at det er egne regler for hva stiftelser må og ikke må for å få lov til å kalle seg stiftelse, her slår blandt annet noen skatteregler inn. Organisering av stiftelser har jeg ikke fast fisk i, men jeg mener det er fylkesmennene som holder oppsyn med dem. Foreninger kan det være verre med. Brønnøysund forlanger ikke innsending av vedtekter for de foreningene som registrerer seg i Frivillighetsregisteret. For foreninger kan det nok være slik at plikt har de ikke og akkurat det å da beskrive hva som er et lovlig vedtak vil være en utfordring fordi det nok avhenger helt av hva foreningen har vedtatt at skal være lovlig. En del foreninger er også medlem av paraplyorganisasjoner som NIF, Røde Kors, Norsk Kennel Klub osv og paraplyorganisasjonen kan ha vedtekter som stiller krav til medlemsforeningene sine vedtekter. Her er noe av tanken at i tolking av rettsregler bør det sies noe om det som etterspørres. Samtidig så bør poenget ha en liten innledende beskrivelse mye tidligere i artikkelen slik at den som leter lett finner frem til informasjonen. Høres det ok ut? Flere gode etterlysninger eller tips? Stallo (diskusjon) 4. jan 2013 kl. 21:21 (CET)