Diskusjon:Uoffisielle måleenheter

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting i september 2008, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Eldre innlegg[rediger kilde]

Kommer med mer, men det var i alle fall en start. Bidrag tas i mot med takk :D Tordenskrall 17. sep 2008 kl. 21:16 (CEST)

La til en link til dokumentet "Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om bevilgninger på statsbudsjettet for 2006, kapitler under Olje- og energidepartementet og Miljøverndepartementet" som er et av mange stortingsdokument der begrepet altakraftverk brukes.Tordenskrall 18. sep 2008 kl. 01:52 (CEST)
Reviderer tilbake til opprinnelige bokmålsformer.Tordenskrall 18. sep 2008 kl. 16:26 (CEST)
Det var dumt av meg å rette; jeg brukte ordboka feil. Jeg beklager det. Uansett vil jeg gjerne takke for en god artikkel! Det blir for dumt hvis den blir slettet. Iceblock 18. sep 2008 kl. 16:50 (CEST)
Takk for det og ingen fare. Vet godt hvor lett det er å trø feil med div former siden jeg bruker mange av de mindre normale formene. Litt styr med å orientere seg etter bokmålsreformen i 2005, men Ordboka til UiO er et godt verktøy.Tordenskrall 18. sep 2008 kl. 16:56 (CEST)
Da Norges Bank ble bygget siste gang, var der også store overskridelser, som fikk navn etter Hermod Skånland (en «Skån» mener jeg ble benevnelsen.) Hører også hjemme, men noen andre får skrive den inn. Det går også an å regne Skån i Mong og vice versa. Også interessant om der finnes eldre slike navn, og hva kom først (årstall er gode ref. punkter).Bjørn som tegner 18. sep 2008 kl. 17:04 (CEST)
Sliter litt med å finne kilder på Skån Tordenskrall 18. sep 2008 kl. 18:29 (CEST)
Forståelig. Det ble lansert i enten VG eller Dabla, men var vel ikke så munnfallende som mongen, så jeg måtte stresse minnebrikkene mine for å huske saken. Men den og prisen for bygget er en del av vår historie, men da som en fotnotedel i ettertid, slik det er i ferd med å bli for slottsrestaureringen, der vi ennå en gang ser hva underbudsjettering, svak forhåndsanalyse, lett inflasjon og prisstigning gjør i forhold til hva vi trodde det i beste fall ville koste. Men skriv inn det du har, og sett in et «mangler ref», så dukker det nok opp noe før eller senere. Bjørn som tegner 18. sep 2008 kl. 20:13 (CEST)
Skulle prøvd å finne ut hva verdien tilsvarer først i alle fall. Tordenskrall 18. sep 2008 kl. 21:35 (CEST)
Enig! Beliggenheten til NB og endringene der, hører forøvrig med til dens historie - og der er den artikkelen hullet som py. Ergo: noen må utvide den artikkelen også - og først. Alt jeg vet er at den i Bergen lå på Bankplassen/Vågsalmenningen, flyttet til Dreggen-området og videre på landet. Hva som er skjedd andre steder?? vet ikke, og lite mulighet for research fra der jeg nå er. (Noe vil trolig dukke opp ved å google NB + nåv adr. eller:NB + historie, få tak i flytteåret/innflyttingsåret og sjekke avisene fra ca. året før, da overskridelsen dukket opp. Tabloidene frydet seg en stund der.)Bjørn som tegner 18. sep 2008 kl. 23:27 (CEST)

Referanse[rediger kilde]

Hvordan er fotnote 9 relevant for setningen den ligger bak? (lenke) Btd 20. sep 2008 kl. 13:43 (CEST)

- Det er et spektakulært syn. Selve prosessanlegget er over 150 m langt og 50 m bredt, med en tyngde som tilsvarer 30.000 personbiler. Den fraktes på verdens største tungtransportskip, og dette ruver voldsomt, forikret Nilsen i NRK Finnmarks morgensending. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Tordenskrall (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Ja, og setningen (med forrige) sier:
«Personbiler kan også brukes som lengdemål. Med lengder fra 3 til 6 meter, medfører også dette unøyaktighet.[9]»
Hva sier referansen om unøyaktighet ved bil som lengdemål? Btd 21. sep 2008 kl. 17:29 (CEST)
Ja, referansen bør flyttes til setninga før ikke verre enn at den er ei setning for langt nede i avsnittet.Tordenskrall 21. sep 2008 kl. 21:01 (CEST)
Du må sette referanser bak setninger bare når de gjelder/bekrefter innholdet i nettopp den setningen. Denne referansen som er satt bak «Pengebeløp angitt i så og så mange mong var vanlig i pressa i lang tid etter.» sier for eksempel ingenting om hvorvidt eller hvor lenge mong var vanlig å bruke i pressen. Btd 22. sep 2008 kl. 01:56 (CEST)
Og når referansen bekrefter bruken av begrepet, men ikke referer direkte til noen av setningene?Tordenskrall 22. sep 2008 kl. 02:32 (CEST)
Skriv om setningen til det du har dekning for i referansen eller la være å bruke den (eller bruk den et annet sted det passer). Btd 22. sep 2008 kl. 12:42 (CEST)

Hva er det som vises til i fotnote 7? Jeg får ingen treff på "skån" som den skal omtale at ikke slo an. Btd 22. sep 2008 kl. 13:10 (CEST)

Skån referer til "bankepisoden" med Hermod Skånland, det er også grunnen til at jeg la til Hermod i tittelen, fordi i referansen finner man Mong og i dette tilfelle Hermod, istedenfor Skån, om akkurat det samme.Tordenskrall 22. sep 2008 kl. 16:03 (CEST)
Ok. I setningen foran noten fremmes det to påstander: At "skån" ble forsøkt innført og at det ikke slo an. I referansen står det ikke at noe har forsøkt å innføre uttrykket, og det står heller ikke at uttryket ikke slo an (uttrykket er ikke en gang nevnt i dokumentet). Da er ikke referansen relevant for setningen, så jeg fjernet den. Btd 23. sep 2008 kl. 23:58 (CEST)

Avledet av personnavn[rediger kilde]

Synes vi bør være forsiktige med å liste uttrykk som er avledet av personnavn, spesielt hvis de ikke er/var allment i bruk eller var forbeholdt mer eller mindre vittige tabloidartikler. «Forsøk på å innføre en skån som valutaenhet blei lansert, men slo ikke an over tid.» Hvis det stemmer er det ingen grunn til å nevne uttrykket og henge ut personen i leksikon for noe som han/hun ikke forbindes med. Btd 21. sep 2008 kl. 16:08 (CEST)


Skån Hermod[rediger kilde]

Fjerner avsnittet i sin heilhet: Norges Banks nybygg var i en, for den tid, uvant standard for utstyr og utsmykking - og det blei betydelig dyrere enn det i sin tid var bevilget penger til. Daværende nasjonalbanksjef Hermod Skånland blei hyppig intervjua om dette, og framheva at dette skulle være et skikkelig bygg for en nasjonal institusjon. Forsøk på å innføre en skån som valutaenhet blei lansert, men slo ikke an over tid.[trenger referanse]

Fjerner det forløpig fordi jeg ikke kan finne det som en måleenhet på nettet, kun som et begrep for overskridelse av planlagte kostnader. Sett det for all del inn igjen viss det finnes referanser. det talte heller ikke for avsnitte at det henspeiler direkte på en person.Tordenskrall 24. sep 2008 kl. 22:32 (CEST)

Hiroshimabomber[rediger kilde]

Forslag: Hiroshimabomber er en mye brukt måleenhet i forbindelse med andre atombomber, jordskjelv og meteor-trefninger. Mange treff på google. -PeterFisk 21. sep 2009 kl. 22:23 (CEST)

Skal sjekke Tordenskrall 24. sep 2009 kl. 03:34 (CEST)

Redigering[rediger kilde]

Fjerner ei rekke endringer gjort av 79.160.25.53 og DanielEspelidPedersen. Endingene deres er kun erstatninger av tillatte bokmålsord jeg har valgt å bruke (Vennligst slutt med det).Tordenskrall 16. okt 2009 kl. 17:32 (CEST)

Takk for opprettinga Profoss, kløna litt her Tordenskrall 16. okt 2009 kl. 17:35 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Uoffisielle måleenheter. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 23:58 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Uoffisielle måleenheter. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jul. 2018 kl. 01:36 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Uoffisielle måleenheter. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. feb. 2022 kl. 20:13 (CET)[svar]