Diskusjon:Tolking

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne artikkelen hadde flere feil, og jeg har derfor erstattet den. For eksempel: tolking foregår alltid muntlig, ToSpot-testen er ikke et kurs, og tolking er ikke subjektivt. Noruga 30. nov 2006 kl. 13:30 (CET)

er dels enig med deg - særlig i at tolking ikke burde være subjektivt. Men, tolking er ikke alltid muntlig - hva med døvetolkene som omsetter tale til bevegelser? Og hva med den andre betydningen av tolking - hvordan f.eks. en tekst kan tolkes (forstås) ulikt? Noorse 30. nov 2006 kl. 13:33 (CET)
Det med døvetolking er et godt poeng, det skal jeg legge inn. Når det gjelder den andre betydningen av å "tolke" så er det også interessant, det dreier seg forsåvidt om såpass vidt forskjellige begreper at det kanskje er på sin plass med en flertyding. Noruga 30. nov 2006 kl. 13:41 (CET)
Har forandret litt, lagt til andre interwikis - ta en titt på hvor i artikkelen de (og kategorien) ligger ;) artikkelen har blitt mye bedre! Noorse 30. nov 2006 kl. 14:17 (CET)
Jeg foreslår å endre navnet på siden til «Tolk», slik unngår man eventuelle misforståelser av ordet «Tolking». Noruga 1. des 2006 kl. 11:04 (CET)
Er enig med deg :) - flytter du den eller gjør jeg det? Noorse 1. des 2006 kl. 12:16 (CET)
Det er nå gjort. Denne siden beholder sin plass, men tilsvarende tekst ligger nå under Tolk, med noen få endringer.Noruga 1. des 2006 kl. 14:51 (CET)

-- Noen feil er rettet: Tolking foregår ikke alltid "muntlig" (oralt), men gjengir tale fra ett språk til et annet. Derfor heter det "tolking til tegnspråk" og "en tegnspråktolk" mm. Tegnspråk er et dessuten også anerkjent som et språk (og må ikke omtales som noe annet!) Det heter dessuten også at man "snakker tegnspråk".

Videre kan simultantolking aldri bli så nøyaktig som skriftlig oversetting, selv om andre former for tolking er mer nøyaktig. En tur innom vanlige norske rettssaler vil dessuten vise at formålet om objektivitet og nøyaktig gjengivelse sjelden i praksis kan bli 100 % gjennomført, til det er den menneskelige faktor altfor tilstedeværende i alle tolkeoppgaver.

(Niels Peter)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tolking. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 13:59 (CEST)[svar]