Diskusjon:Svart mamba

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Noen ord om svartmambaen.

Artikkelen deres om nevnte slange inneholder et par opplysninger som ikke helt stemmer med virkeligheten. En svartmamba er riktignok ansett som en rask slange, men 20 kilometers fart er godt i overkant av hva slangen greier å yte. Krypdyrforskere har målt farten (under flukt) til ikke over 12 kilometer. Disse 20 kilometer kan være slangens hoggfart. Ei heller det helt riktig at øyeblikkelig nødhjelp med motgift er eneste gangbare behandling mot mambabitt. Mennesker har overlevd bitt fra svartmambaer uten å måtte ty til motgift. Her er det blant annet viktig å tenke over hva en selv kan gjøre når uhellet først er ute. De fleste som enten får varige mén eller dør av bittene, gjør det fordi de har fått panikkanfall der de har hoppet, "danset", løpt eller gjort andre bevegelser som setter fart på blodomløpet. Ved å bevare roen der en for eksempel legger seg ned og holder kroppen i ro, er mye gjort for å berge livet. Slangegiften har nemlig en virkningstid og en halveringstid.

Avslutningsvis kan nevnes at svartmambaer, som andre slanger, hugger og biter som en siste utveg i forsvaret av seg selv.

Jacob CH, Harstad og Rana.

Hei, du kan korrigere artikkelen ved å trykke på «rediger» øverst på siden. Kph 8. nov 2006 kl. 11:17 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Svart mamba. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 02:41 (CEST)[svar]