Diskusjon:Skrukketroll

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Skadedyr[rediger kilde]

Jeg ble litt usikker på om det er riktig at skrukketroll er kategoriert i Kategori:Skadedyr? De kan vel neppe gjøre særlig skade, selv om de nok kan oppleves ubehagelige eller uønsket. --Halvard 3. jan 2012 kl. 00:47 (CET)

Ja, da er de ikke lengre «skadedyr» - disse (egentlig bare ett par av artene) er (for noen) ubehagelige dyr - men noen slik kategori har vi ikke, så langt jeg vet. --Halvard 3. jan 2012 kl. 17:06 (CET)
Artikkelen om skadedyr omtaler skrukketroll, og kan se ut til å definere begrepet «skadedyr» videre enn bare «dyr som gjør skade». Men ikke vet jeg, og artikkelen om skadedyr er {{kildeløs}}, så det kan godt hende at den bør oppdateres. - Soulkeeper 3. jan 2012 kl. 17:16 (CET)
Det meste av avsnittet Skadedyr#Stort_sett_bare_plagsomme_eller_nyttige er skrevet i unencyklopedisk kåseristil («..kanskje...kan virke...egentlig...») og kan sikkert slettes. Men dette burde vel heller stå på diskusjon:skadedyr. BjørnN 3. jan 2012 kl. 19:08 (CET)
Hmm, jeg er vist involvert, ettersom jeg har bidratt til nevnte avsnitt i skadedyr. Det er helst skrevet i litt kåseristil. Skrukketroll bør vel tas bort i artikkelen skadedyr. (jeg gjør det nå, ettersom de ikke hører til der, de er i verste fall plagsomme) (litt for rask, de er nevnt som plagsomme, ikke skadedyr. Jeg synes et slik avsnitt hører hjemme der. Kilder blir det kanskje ikke så lett å finne ... -- redigert av Halvard 3. jan 2012 kl. 21:46 (CET)

Her Alfabetisk oversikt over skadedyr (Nasjonalt folkehelseinstitutt) listes skrukketroll som skadedyr, men i artikkelen om dem er de mest plagsomme. Så jeg vet ikke hvor dette ender. Det hele avhenger vel om hvordan en definerer skadedyr. --Halvard 3. jan 2012 kl. 22:18 (CET)

Foran tabellen står det: «... Noen av dyrene i tabellen er ikke skadedyr...som skrukketroll og tusenbein.» BjørnN 4. jan 2012 kl. 13:59 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skrukketroll. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. nov. 2023 kl. 21:23 (CET)[svar]