Diskusjon:Skipreide/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Avvikling av Skipreide-ordning[rediger kilde]

Ser at du har lagt inn på artikkelen om skipreide at ordningen ble avviklet 12. november 1850. Hvor har du dette fra? Hvis det er riktig, må det selvsagt inn i artikkelen igjen, men det høres ikke riktig ut. --Friman 15. mar 2006 kl.08:18 (UTC)

Har hentet dette fra http://www.sola.kommune.no/lokalhistorie/TanangersMinne/lensmenn-i-sola.htm «Den 12. november 1850 blir tinglagene forandret, og lensmannen i Jåtten overtar Hålands tinglag. Enok var som nevnt lensmann i Sola fra 1832 til skiprede-ordningen sluttet 12/11-1850.» 91 15. mar 2006 kl.09:44 (UTC)
Litt morsomt, for jeg søkte på google etter denne opplysningen, og fant den samme referansen som du viser til. Snakket med forfatteren av artikkelen, Atle Skarsten, på telefon i går. Han kunne ikke huske hvor han hadde opplysningen fra, men mente det kunne være fra en usikker kilde. Jeg er ganske sikker på at opplysningen må være feil, og at ordningen opphørte på et langt tidligere tidspunkt. Forøvrig takk for opplysningen! --Friman 15. mar 2006 kl.10:14 (UTC)

Ovenstående diskusjon er hentet fra brukerdiskusjonen til 91. Min endring til at skipreideordningen ble avviklet ca. 1660 har heller ikke jeg tilstrekkelig dokumentasjon på. Lar dette stå inntil videre, men skal forsøke å få en etterrettelig dokumentasjon på tidspunktet for avvikling.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skipreide. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 13:38 (CEST)[svar]