Diskusjon:Skallmodellen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hmm...her står det altså at "...en regel er at det alltid er 8 elektroner i det nest ytterste skallet, unntatt...". Er det riktig? Trodde det var det ytterste skallet som hadde denne begrensningen, og ikke det nest ytterste? Er jeg på jordet?

Slik jeg husker det, fyller man opp skallene innenfra og utover. Altså er det det ytterste skallet som vil ha ledige plasser dersom atomet ikke har nok elektroner til å fylle opp et helt antall skall. Forøvring mener man med «ytterste skall» det ytterste skallet som har elektroner. Det kan (og vil alltid?) finnes tomme skall lenger ut. Ters 21. okt 2008 kl. 09:41 (CEST)

Diskusjonstrådstarter her...Ja, det var slik jeg også mente det var. Da bør kanksje noen endre det som står skrevet i artikkelen?

Skallmodell?[rediger kilde]

Jeg vil tro at med skallmodellen mener de fleste fysikere (kanskje ikke kjemikere?) den andre skallmodellen som brukes for nukleonene i atomkjernen. Når et atom blir beskrevet på denne måten, er det mer vanlig å si at det skjer innen Bohrs atommodell. I tillegg inneholder denne tittelen også mer informasjon. Jeg gjenomretter derfor denne siden med noe nytt innhold. Phidus (diskusjon) 12. mai 2014 kl. 22:01 (CEST)[svar]