Diskusjon:Sjampinjonger

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Her trengs massive endringer! Kan noen med bedre Wikipediakunnskaper enn meg flytte denne tekstboksen til Skivesopper? Euphrasia 17. aug 2010 kl. 14:45 (CEST)

Var det noe slikt du tenkte? Mvh Harald Haugland 17. aug 2010 kl. 16:27 (CEST)
Det ble bra. Den gamle siden var et sammensurium av art, slekt, familie og orden. Jeg har rettet slekt og orden og rekke, og koblet det videre oppover til rike. Men det er mange hopp som en systematiker må ta seg av.
Er denne siden god nok nå, eller er det noe du savner? Jeg kopierte den gamle taxonboksen og tok bort alt som ikke gjalt slekten, men vet ikke om boksen hadde alle feltene som skal være der. Jeg har ikke linket videre til hver enkeltart, for jeg tviler på at noen vil komme til å skrive om dem, burde jeg gjøre det likevel? Euphrasia 18. aug 2010 kl. 13:55 (CEST)
Jeg synes siden ble god, uten å ha greie på emnet, en leser vil muligens savne ekstern lenke, men det kan komme etter hvert. Når det gjelder lenke til hver enkelt art, så kan de komme når du får lyst til å skrive om dem. Du har nok rett i at det ikke er så mange som skriver om sopper på wikipedia, så det hadde vært flott om du kunne finne mulighet til å gjøre det. Mvh Harald Haugland 18. aug 2010 kl. 14:26 (CEST)

Du kunne kanskje vært fint med en lenke. Men siden vi soppsakkyndige på det sterkeste fraråder bruk av internett ved bestemmelse av sopp (for nybegynnere) finnes det ikke noen gode norske sider om emnet, det jeg vet. Vi har allerede flere tilfeller av dødelig syke som har spist sopp etter å ha sammenlignet med bildesøk på nettet. Det finnes noen utenlandske nøkler og bildebaser men de er ikke for nybegynnere. De norske sidene som finnes om kjøpesopp anbefaler alle å bruke umoden sopp, så de passer ikke helt de heller.

Da jeg begynte å rette på denne siden var den en blanding av slekt Agaricus(Sjampinjonger), familie Agaricaseae og orden Agaricales (skivesopper). Nederst i redigeringsfeltet står navnene på flere språk, der er det også en blanding. Finnes det en mulighet til å rette opp her? Euphrasia 20. aug 2010 kl. 14:42 (CEST)

De navnene på flere språk er lenker til andre språkversjoner av wikipedia som har artikler om emnet. Det beste hadde kanskje vært om du selv bare fjernet de som var feil. Harald Haugland 20. aug 2010 kl. 23:33 (CEST)

Prøvde å legge ut link til Norges sopp og nyttevekstforbund og deres gratis soppkontroll og soppturer med soppsakkyngig, men det ble vist for mye reklame. Dersom noen andre finner en bedre måte å legge linken ut på så gjør gjerne det, jeg anser meg for ferdig. Euphrasia 20. aug 2010 kl. 15:21 (CEST)

Grunnen til at denne ble fjernet var at den ikke gir leseren utdypende informasjon om sjampinjonger, som er det temaet artikkelen handler om. Reklame var kanskje et litt feil ordvalg fra min side, poenget er at selv om lenken ikke viser til reklame så viser den ikke til informasjon som er direkte relevant for artikkelen. Se forøvrig Wikipedia:Retningslinjer for eksterne lenker. Reinhard Heydt 20. aug 2010 kl. 15:34 (CEST)

Nå finnes ikke norsk versjon av siden "sjampinjong".[rediger kilde]

Nå finnes ikke norsk versjon av siden "sjampinjong". 57 andre språk, men ikke norsk.

På norsk har vi altså "sjampinjonger". Kanskje enten linke den? Dette kan ikke jeg :) 213.52.59.26 17. apr. 2023 kl. 14:59 (CEST)[svar]

Tusen takk for et godt forslag. Siden sjampinjong lenker (omdirigerer) allerede til sjampinjonger (slekten Agaricus).
Det er fordi det finnes mange ulike arter sjampinjonger, omkring 60 arter som vokser vilt bare her i Norge. Vi skulle hatt en side for dyrket sjampinjong siden det er den som brukes mest kommersielt, men det er ikke noen som har gjort det ennå.
Jeg er én av noen få som skriver om ulike organismer på denne språkutgaven av Wikipedia, og det finnes mange andre artikler som mangler også.
Hvis du ønsker å bidra til flere artikler om emnet er jeg mer enn villig til å veilede litt mens du lærer deg hvordan det foregår. – Mvh. Wkee4ager 👨🏼‍💻 💬 17. apr. 2023 kl. 16:18 (CEST)[svar]