Diskusjon:Sivert Andreas Nielsen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hjelp til redigering av infoboks[rediger kilde]

Jeg har aldri redigert en infoboks før, og når jeg forsøker får jeg det ikke til. Det jeg gjerne vil gjøre er å føye til den kjente språkforskeren Konrad Nielsen som barn av Sivert Andreas Nielsen. For dokumentasjon av dette, se: https://nbl.snl.no/Konrad_Nielsen.

Filursiax (diskusjon) 7. des. 2019 kl. 19:58 (CET)[svar]

@Filursiax: Dette håndteres normalt via Wikidata og hentes da automatisk inn i infoboksen. Jeg endret akkurat Wikidata-oppføringen for begge to. --Vennlig hilsen Erik d.y. 7. des. 2019 kl. 20:35 (CET)[svar]
@Erik den yngre: Takk skal du ha. Jeg har mye lære om Wikipedia. Jeg er p.t. sakte men sikkert i ferd med å gjøre litt research på Sivert Andreas Nielsens familie, og jeg tror det er fire av hans barn som burde nevnes (av i alt 13). De er: Konrad Nielsen, August Nielsen, Christen Nielsen (omtalt på nynorsk Wikipedia) og Sigvard Nielsen (omtalt på lokalhistoriewiki). Du kan se på lenkene og si hva du synes.
Dette forslaget innebærer at det opprettes korte sider om de to sistnevnte på Wikipedia (bokmål), samt at det skjer en viss utvidelse av artikkelen om Sivert Andreas Nielsen (SAN), (hvor bl.a. artikkelen om ham i Norsk Biografisk Leksikon kan gi materiale). Blant de opplysningene som er viktige å få inn i SAN-artikkelen er (a) litt mer om hans politiske rolle, bl.a. i forhandlingene om unionsoppløsningen, (b) at han var farfar til diplomaten Sivert A. Nielsen (i sistnevntes info-boks er forøvrig både Konrad og August Nielsen oppført som fedre! - dette må jo rettes og jeg skjønner fremdeles ikke hvordan), og (c) at han kom fra husmannsbakgrunn. Det siste er viktig, da han derved fremstår som en representant for de norske bondepolitikerne som gjorde seg gjeldende i norsk politikk i 2. halvdel av 1800-tallet (sml. artikkelen om Ole Gabriel Ueland, som definitivt fortjener en utvidelse; på sikt kunne det kanskje også komme en artikkel om bondepolitikerne - evt. en utvidelse av artikkelen om Bondevennene). På denne bakgrunn blir også barna og barnebarna til SAN av interesse: hans egen klassereise reflekteres i at 4 av hans 13 barn og 1 av hans barnebarn etter hvert kom til å spille notable roller i norsk politikk og kultur. Også artikkelen om Konrad Nielsen kunne gjort seg med en viss utvidelse, da han var en internasjonal norsk akademiker i en tid da det var få av slagsen, og p.g.a. hans "betydelig[e] innsats for samisk språk og kultur i sin alminnelighet", se artikkelen om ham i Norsk Biografisk Leksikon.
Hvis du synes det er mening i det ovenstående, kan jeg godt påta meg å lage forslag (i sandkasse) til artikler om Christen Nielsen (her kan kanskje teksten fra nynorsk wikipedia bare gjenbrukes med en referanse, eller hva?), og Sigvard Nielsen (en kortversjon av artikkelen fra lokalhistoriewiki, samt en utvidelse på kanskje 4-6 setninger til artikkelen om SAN (pluss noen henvisninger) og noe tilsvarende om Konrad Nielsen.
Ser frem til din respons! Med vennlig hilsen, Filursiax (diskusjon) 10. des. 2019 kl. 10:35 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sivert Andreas Nielsen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. jul. 2023 kl. 02:22 (CEST)[svar]