Diskusjon:Sigurd Lydersen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting i mars 2009, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Hvorfor kan ikke denne sides endres? 209.172.35.41 21. jan 2008 kl. 14:07 (CET)

Fordi den lå oppført under «slettede sider», noe som må ha vært feil da siden helt tydelig eksisterer. Jeg har nå rettet opp i det. - Soulkeeper 21. jan 2008 kl. 14:09 (CET)
Satt på halvbeskyttet. — Jeblad 21. jan 2008 kl. 14:11 (CET)

Istedet for å bruke åpne proxier for å redigere Wikipedia synes jeg du kan registrere deg. Da er du like anonym. — H92 OOOO (d/t · b/c · @) 21. jan 2008 kl. 14:19 (CET)

Artikkelen er bombardert med "trenger referanse", samtidig som den er beskyttet slik at det er umulig å sette inn referansene. Hva er dette for noe? Jeg ber om at den avbeskyttes omgående.

Midlertidig lagring av referanser

for Lydersen som redaktør for Fredsviljen samt styremedlem i Norges Fredslag fra 2002:

[1]

"Sigurd Lydersen er tidligere leder for Norges Fredslag og redaktør av Fredsviljen."

[2]

  1. ^ Sigurd Lydersen (14.06.2004). «Dustemikkel!». Klassekampen.  «Ved årsmøtet i NFL i 2002, i daværende leder Eva Nordlands stue, lot jeg meg velge til redaktør og styremedlem i NFL.»
  2. ^ Sigurd Lydersen (20.05.2004). «Den gamle og nye fredsbevegelsen». Klassekampen.  «Sigurd Lydersen er tidligere leder for Norges Fredslag og redaktør av Fredsviljen.»

Wollert Knøw 21. mar 2009 kl. 16:21 (CET)

Mer info som kan innarbeides i låst artikkel når den blir låst opp

"NFF-Bulletins redaksjon består av en person. Redaktør og journalist Sigurd Lydersen er 32 år, cand. philol. i russisk og har vært fast ansatt i NFF siden høsten 2002 i 80 % stilling som redaktør og konsulent."[1]

redaktør for NFF-Bulletin (2004)[1]

Enda en referanse for Lydersens cand. philol.-grad [2]

Kan denne låses opp?

Kan denne låses opp slik at det er mulig å arbeide med artikkelen og påføre referanser? Wollert Knøw 21. mar 2009 kl. 18:41 (CET) 

Så lenge artikkelen er låst, kan du foreslå endringer her på diskusjonssiden, så kan noen med adminstatus legge inn de endringene som er seriøse og forbedrer artikkelen. V85 21. mar 2009 kl. 18:54 (CET)
Det har ikke skjedd. Hvorfor er den låst? Siden man nektes å legge inn referanser må "trenger referanse" fjernes alle steder fra artikkelen. Wollert Knøw 21. mar 2009 kl. 18:58 (CET)
Dette er en utsatt artikkel, så for å unngå problemer så foreslå endringer på diskusjonssiden så kopieres det inn av en av administratorene. En mulighet er å kopiere artikkelteksten til en underside hos deg og så skriver du ferdig artikkelen der. — Jeblad 21. mar 2009 kl. 19:07 (CET)
Jeg har lagt inn referanser på Diskusjon:Sigurd Lydersen/Midlertidig artikkel Wollert Knøw 21. mar 2009 kl. 21:55 (CET)

Fra Atekst

Gjorde et søk i Atekst og dette var det som kom opp. Husk på at kommentarer i en avis skrevet av en person gir uttrykk for denne personens meninger, og er ikke en generell aksept for at denne personens meninger er allmennt akseptert eller at andre personer innen fagfeltet er enig med personen. — Jeblad 21. mar 2009 kl. 18:58 (CET)

Reell terror (Dagbladet 30.07.2005, side 45, seksjon KORT OG GODT, del 1)
Reell terror er når politiet omringer, legger i bakken og med fem skudd i hodet likviderer en helt vanlig borger som den stakkars, virkelig uskyldige brasilianeren i London. Dette framstår for meg som en forbrytelse som langt overgår terroraksjoner.

...for meg som en forbrytelse som langt overgår terroraksjoner. Med drapet på den brasilianske elektrikeren i London har den relle terroren kommet til Europa, hvor ingen av oss kan føle seg i sikkerhet for våre myndigheter. Sigurd Lydersen

Dustemikkel! (Klassekampen Morgen 14.06.2004)
For noen år siden kom jeg over en liten forening ved navn Norges Fredslag. NFL viste seg å være landets eldste fredsorganisasjon, dannet i 1885 på Venstres årsmøte. Foreningen hadde rundt 150 medlemmer med en urovekkende høy gjennomsnittsalder. Da jeg ble

SIGURD LYDERSEN For noen år siden kom jeg over en liten forening ved navn Norges Fredslag. NFL viste seg å være landets eldste fredsorganisasjon...

Den gamle og nye fredsbevegelsen (Klassekampen Morgen 20.05.2004)
Demonstrasjonene mot krigen i Irak viste at den «gamle» fredsbevegelsen må åpne seg opp for den «nye», og ta mål av seg til å bli en folkebevegelse med stor innflytelse på norsk politikk, skriver Sigurd Lydersen.

SIGURD LYDERSEN Demonstrasjonene mot krigen i Irak...innflytelse på norsk politikk, skriver Sigurd Lydersen. Når folk snakker om «fredsbevegelsen...fredsbevegelsen er velkommen til å bli med. Sigurd Lydersen er tidligere leder for Norges Fredslag...

Den gamle og nye fredsbevegelsen (Klassekampen Morgen 11.05.2004)
Demonstrasjonene mot krigen i Irak viste at den «gamle» fredsbevegelsen må åpne seg opp for den «nye», og ta mål av seg til å bli en folkebevegelse med stor innflytelse på norsk politikk, skriver Sigurd Lydersen.

SIGURD LYDERSEN Demonstrasjonene mot krigen i Irak...innflytelse på norsk politikk, skriver Sigurd Lydersen. Når folk snakker om «fredsbevegelsen...fredsbevegelsen er velkommen til å bli med. Sigurd Lydersen er tidligere leder for Norges Fredslag...

KORT OG GODT Kapitalismens anseelse (Dagbladet 21.01.1998, side 43, seksjon KORT OG GODT, del 1)
George Soros og Kåre Willoch er bekymret for kapitalismens anseelse. Kapitalismen står for dem som den seirende part i det 20.

...kritisert for å bygge på klasseskiller og utbytting. Soros og Willochs bekymring for kapitalismens anseelse blir i dette perspektivet en bekymring for utbyttingen og klasseskillenes anseelse. Hvem andre deler denne bekymringen? Sigurd Lydersen

Arkiverte kilder

Det vises til to arkiverte sider fra Norges Fredslags hjemmeside, forsiden og oversikten over styret, slik de så ut 5. desember 2003, arkivert av archive.org. Jeg har også lagt inn disse sidene i Webcitation:

Wollert Knøw 22. mar 2009 kl. 09:43 (CET)

Tidligere sider som er fjernet fra nettet kan også finnes på archive.org, men i dette tilfellet må en være forsiktig så en ikke viser til sider som er slettet som følge av rettsaker, personvernforhold og lignende. — Jeblad 22. mar 2009 kl. 09:59 (CET)
Det er vist til sidene på archive.org i den nye artikkelteksten. Sidene på Webcitation er en sikkerhetskopi. Det dreier seg bare om Fredslagets offisielle hjemmeside og oversikt over daværende styre, men det pågår tydeligvis en kampanje for å omskrive historien, så det er best å være på den sikre siden. Wollert Knøw 22. mar 2009 kl. 10:04 (CET)

Trenger hjelp fra administrator

Siden det pågår en slettediskusjon om denne artikkelen ber jeg om at den oppdaterte versjonen med referanser legges inn fra Diskusjon:Sigurd Lydersen/Midlertidig artikkel (se diskusjon over). Wollert Knøw 21. mar 2009 kl. 22:40 (CET)

Det vil ta litt tid i og med at flere må få tid til å gi en vurdering av den nye teksten. — Jeblad 22. mar 2009 kl. 09:58 (CET)
Er det nødvendig da? Mange har vært aktive i diskusjonen siden i går, uten å ville hverken kommentere eller forholde seg til den foreliggende teksten (jf. påstand om at artikkelen bygger på "rykter" når den bygger på offisielle kilder og alt er kildebelagt). Alle redigeringene bortsett fra den siste[3] er helt ukontroversielle som bare handler om å legge inn kilder og slikt. Wollert Knøw 22. mar 2009 kl. 10:07 (CET)
Vi er nok litt treige når det kommer til slikt, alt under en uke går raskt hos oss! :D — Jeblad 22. mar 2009 kl. 10:29 (CET)
Hvis ingen har noen innvendinger å komme med i løpet av dagen, da? Wollert Knøw 22. mar 2009 kl. 10:35 (CET)
Tålmod. Slettediskusjonen er over, så artikkelen går ikke sin vei. Det er heller ikke alle som er her på søndag. Dessuten ser det ikke ut til at den midlertidige artikkelen har vært uendret så mange minuttene; jeg tipper flere enn jeg venter på at den skal stabilisere seg før de ser over. :) Gi det noen dager til. — the Sidhekin (d) 22. mar 2009 kl. 11:13 (CET)
Nå syns jeg jeg har vært tålmodig og ventet veldig lenge. Det er kjedelig å forbedre en artikkel når det ikke legges inn, særlig i dette tilfellet hvor arbeidet var et resultat av bl.a. en rekke krav om referanser. Det er jo heller ingen som diskuterer eller har noe å si når det gjelder den nye teksten, og hvis noen har meninger om den kan de jo alltids ta det opp her på diskusjonssiden og be om endringer de også når de evt. måtte dukke opp. Jeg lurer også på hvorfor denne artikkelen i det hele tatt skal være låst. Det har da aldri vært redigeringskrig eller vandalisme på denne artikkelen (bortsett fra en tullete flytting til Norsk Varslerunion, men det er vel ikke nødvendig å låse for all redigering av den grunn). Wollert Knøw 25. mar 2009 kl. 20:56 (CET)
Få da også navnet på mannen rett. Han heter bare Sigurd Lydersen, uten mellomnavnet Petter, og vurder å droppe informasjonen om eksklusjoner, som bare er egnet til å skade den høyst nålevende Lydersen, samt de frivillige organisasjonene det gjelder. Hva er vel igjen av en freds- eller varslerorganisasjon som fryser ut og ekskluderer sine tillitsvalgte? Det forteller nok mer om organisasjonene og samfunnet de virker i, enn den/de ekskluderte..
Vil ikke motsette meg om det med eksklusjonene tas vekk. Det får andre avgjøre. Alt annet bortsett fra avsnittene om eksklusjon er ukontroversielt. Wollert Knøw 25. mar 2009 kl. 23:20 (CET)

De omstridte avsnittene ble fjernet fra den nye teksten her. Jeg ber om at den teksten som ligger på Diskusjon:Sigurd Lydersen/Midlertidig artikkel, som er helt ukontroversiell og kun en utdypning og kildebelegging av den eksisterende, nå legges inn i artikkelen, så kan det diskuteres videre hvilken plass eksklusjoner evt. skal ha i artikkelen. Wollert Knøw 25. mar 2009 kl. 23:31 (CET)

Jeg regner med at det blir sett på dette i løpet av dagen. — Jeblad 26. mar 2009 kl. 09:00 (CET)
Javel? Nå har det gått en uke og ingenting har skjedd. Kan ikke artikkelen avbeskyttes? Wollert Knøw 29. mar 2009 kl. 20:02 (CEST)
Artikkelen er på halvbeskyttet, du kan kopiere over selv. Det er en mindre endring av en administrator i den midlertidige artikkelens historikk, men jeg tror ikke dette spiller noen rolle i dette tilfellet. — Jeblad 29. mar 2009 kl. 20:14 (CEST)

Endret eksterne lenker

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sigurd Lydersen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 06:08 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sigurd Lydersen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 15. jul. 2019 kl. 04:40 (CEST)[svar]