Diskusjon:Sarkofag

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg synes ikke at religion er en riktig kategori for denne artikkelen. Bruken av sarkofager er ikke religiøst betinget. Vi burde ha en kategori knyttet til skikker omkring døden, som kan romme denne, begravelse, kremasjon osv., men jeg aner ikke hva en slik kategori skal hete. Cnyborg 15. aug 2005 kl.18:56 (UTC)

Dette er litt vanskelig for det er riktig at sarkofager var brukt i førkristen tid, men de er veldig viktig i dannelsen av kristen kunst, og det var her og i katakombene den kristne kunsten utviklet seg i den første tiden. -Nina- 15. aug 2005 kl.19:04 (UTC)
Kunsthistorie er absolutt et sted de kan plasseres, og vi kan vel etterhvert opprette en egen kategori for kristen kunst. De er også meget viktige i romersk kunst. Men religion generelt blir ikke riktig, føler jeg - det er mange ateister som er lagt i sarkofager. Cnyborg 15. aug 2005 kl.20:06 (UTC)
Er der en god oversettelse av necropolis som muligens vil kunne være en katogori? -Nina- 15. aug 2005 kl.21:20 (UTC)
Det er vel nekropolis som brukes. Jeg synes ikke det passer som kategorinavn; det er heller en artikkel som bør puttes i en slik kategori. Cnyborg 15. aug 2005 kl.21:33 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sarkofag. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. apr. 2019 kl. 08:04 (CEST)[svar]