Diskusjon:Sagaen om Isfolket/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Er blitt foreslått språkvask[rediger kilde]

..når det gjelder denne artikkelen,kan se meg enig i det.Men er det noen spesielt STORE feil jeg skal se etter? Ninin 12. apr 2006 kl.12:23 (UTC)

Margit Sandemo er ikke norsk,hun bor i Norge men det er noe annet.Jeg skriver det opp under «litteratur» den er ikke Norsk. Hun er født i Sverige og bøkene er skrevet på Svensk Ninin 12. apr 2006 kl.12:29 (UTC)

Hun bor i Skåne i Sverige--Krigra 29. aug 2007 kl. 13:01 (CEST)

Og både norsk, svensk og engelsk wikipedia sier at hun er norsk i hennes egne artikler på de tre språkene. Jeg endrer det til norsk igjen her for å unngå forvirring. (I følge alle artiklene er hun også født i Norge.) Tales 26. sep 2007 kl. 21:21 (CEST) hun er født i toten

Tan-Ghils slektstree[rediger kilde]

Noen som har Fanget i tiden for hånden? Der står det nemlig en del om slekta til Teinosuke og bakover, kan være greit å ha med etterhvert, hvis artikkelen skal bli ferdig tilslutt. Ninin 24. apr 2006 kl.14:37 (UTC) se her da Margit Sandemo ble født 23. april 1924 på Toten. Faren var bygdedikteren Anders Underdal, en uekte sønn av selveste Bjørnstjerne Bjørnson, og moren Grevinne Elsa Reuterskiöld av adelsslekten Oxtensiarna av Korsholm og Wasa. Det blir påstått at Sandemos far var kvinneforfører til han var 93. I alle fall ble foreldrene skilt da Sandemo var 6 år gammel, og hun flyttet sammen med moren og 4 søsken til Sverige. Moren hadde giftet seg under sin stand, og følte nok et ganske sterkt press fra familien om å komme hjem. I Sverige flyttet Sandemo sammen med moren og søsknene rundt på forskjellige gårder i familiens eie. Det var en fornedrende tid. Å være offer for slektningers nedlatende velgjørenhet styrket nok ikke selvtilliten til en ung pike. I et intervju med Dagbladet (9.7.91) sier Sandemo:

Historikk[rediger kilde]

Jeg synes det blir litt rotete og overflødig å skrive en historikk på den måten, det blir som å gjenfortelle historiene. Selve historikken var skrevet på en tungvindt måte, og jeg tror ikke det er mange som vil finne interesse i noe slikt. Krigra

"I arkivene våre finnes det et brev datert 16.03.1995 der Bladkompaniet viser til adressen til den svenske foreningen."

Våre? Og "vi" er?

Om oppryddingsmarkeringen[rediger kilde]

Jeg ryddet opp i avsnittet om foreninger og fjernet oppryddingsmarkeringen. Mener den fremdeles kan trenge rydding, men av andre grunner:
- Heter det "Svensk isfolk forening"? Dvs, staves det slik på svensk?
- Heter det virkelig "Norsk isfolk forening", inkludert horribel orddeling og mystisk avkorting av slektsnavnet?
- Har polsk isfolk forening et polsk navn? Tales 26. sep 2007 kl. 21:15 (CEST)