Diskusjon:Rim

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne artikkelen trenger også en forklaring på brutt rim, men jeg vet ikke hvor jeg skal plassere det.


De to mest brukte formene for brutt rim er uansett:
1. Hvis ord deles på en linje for å få frem rimet Eks.: «Det var en gang en biga-/mist som kjøpte seg en siga-/rett og sa: den ble jeg faktisk pigg a'» (Kom ikke på noe eksempel, så jeg fant på noe).
2. Situasjoner hvor enten:
a) Et ord blir bytta ut med et som ikke rimer, men likevel utført slik at leseren/lytteren forstår hva som egentlig ville vært rimordet («Jenta ut i havet skritta/Vannet nådde a' til knærn'/Diktet rimer ikkje no/Men bare vent til det blir flo» (Lars))
b) Ord som blir kutta ut, men fortsatt utførst slik at leser/lytter skal skjønne hvilket ord det er snakk om («Og plutselig var rommet fult av gass/og jeg tror at jeg må ta en tur på (kremt)» (Prima Vera).
c) Selve rimet er ikke i slutten av verslinja. Dette løses enten ved å utelate det som ikke rimer («The walls were shaking/The earth was quaking/My mind was aching/And we were making/» (AC/DC)), eller ved å ta det med og la det gå sin gang (Kom ikke på noe eksempel).
Artikkelen trenger også en oppføring av nødrim. Situasjoner hvor rimet er (eventuelt tydelig) en nødløsning. Dette usignerte innlegget ble skrevet av J.p.strong (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Punkt 2 med a og b tror jeg bare vil virke sært og utenfor artikkelens emne. Nødrim er heller ikke noe som bør prioriteres. Konstruerer deg heller om hva som faktisk er rim og rimlære, og bruk gjerne et kjent dikt som eksempel. --Finn Bjørklid 6. apr 2011 kl. 23:52 (CEST)
Takk for svar. Så hvis jeg forsto det rett, kan jeg føre inn noe om brutt rim, men ikke så spesifikt som jeg skisserte?
Brutt rim kommer uansett inn under (alt etter form) både halvrim og helrim, og vil også i noen tilfeller bli betegnet som mangel av rim. Så skal det stå i avsnittet for halv- eller for helrim eller skal det lages et eget avsnitt?
J.p.strong 8. apr 2011 kl. 02:32 (CEST)