Diskusjon:Riksrett (Norge)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kategori[rediger kilde]

Jeg har lagt tilbake Kategori:Statsrett. Dersom noen mener at den ikke bør stå der, foreslår jeg at dette tas opp til diskusjon her på diskusjonssiden. Zerblatt 18. sep 2006 kl. 20:52 (UTC)

En ting som denne artikkelen ikke tar opp er hva slags straff en person dømt i riksrett kan få. Er det bare å miste embedet sitt (jf. amerikansk «empeachment»), eller kan den også vedta andre straffer som bøter og fengselsstraff?

En annen ting, under alt styret omkring Audun Lysbakken, og deretter Jonas Støre, så kom det også frem at kanskje også Bjarne Håkon Hanssen hadde tildelt urettmessige midler. Da kom det frem, at siden Hanseen ikke lenger var statsråd, så kunne han faktisk ikke stilles for Riksrett, for å ha begått en straffbar handling som statsråd. Han var ikke lenger statsråd, og derfor ikke under riksrettens jurisdiksjon. Dersom det faktisk er tilfelle at saker som kan komme opp for riksrett har en foreldelsestid tilsvarende den tiden en person innehar et embete, så burde legges til artikkelen at medlemmer av regjering/storting/høyesterett ikke kan dømmes for å ha begått straffbare handlinger «som saadanne» fra det øyeblikket de fratrer sin stilling. (Tilfellet Hanssen er i dette tilfellet uinteressant, både når det gjelder skyldsspørsmålet og utfallet av en slik rettssak, jeg nevner den bare siden det var denne saken som gjorde at det ble tatt opp.) V85 (diskusjon) 1. jul 2012 kl. 19:57 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Riksrett (Norge). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. jul. 2017 kl. 02:37 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Riksrett (Norge). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. sep. 2017 kl. 20:54 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Riksrett (Norge). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. apr. 2019 kl. 11:35 (CEST)[svar]

Nuværende medlemmer?[rediger kilde]

Af https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Vedtak/Vedtak/Sak/?did=40025755&p=77728 fremgår det, at Hans Frode Kielland Asmyhr, Kristin Krohn Devold, Kirsti Kolle Grøndahl, Eirik Moen, Marit Nybakk og Rune J. Skjælaaen er medlemmer af Riksrettsutvalget fra 1. december 2019 til 30. november 2025. Det kunne måske være godt at nævne i artiklen? Som det ses, skriver jeg helst på dansk, så jeg vil overlade til andre at ændre artiklen. --palnatoke (diskusjon) 7. feb. 2020 kl. 09:44 (CET)[svar]