Diskusjon:Protolyse

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei folkens, ser at de har ingen artikkel i den engelske wikipedia tilsvarende Protolyse, men de har to artikler en:Protonation og en:Deprotonation som handler stort sett om samme sak. Noen ideer på hvordan vi skal handle dette? Hvis man gir to interwiki-lenker for det, så ødelegger det for interwiki-botter, ifølge noen brukere (min edit ble revertert). Kanskje lage en disambig på den engelske siden og linke til det? --HTMLCODER.exe 26. aug 2010 kl. 18:57 (CEST)

Hei. Det er etter min mening en dårlig idé å lenke til flere artikler på samme språk, så jeg foreslår at du fjerner de to iw-lenkene også på svensk, nederlandsk og ungarsk (noen har allerede fjernet dem på tysk). Å lenke til ett av disse begrepene er også problematisk, da begge vil skape en iw-konflikt: (Protolyse->nl:Autoprotolízis->en:Deprotonation->nl:Deprotonering og Protolyse->de:Protolyse->en:Protonation->de:Protonierung). Jeg kan ikke nok om temaet til å vurdere hvordan de (minst) tre begrepene forholder seg til hverandre, men i den grad alle er forskjellige og verdt egne artikler, tror jeg man bare må anse det som at engelsk wp rett og slett mangler artikkelen Protolyse. Da kan man kanskje skrive den på engelsk eller ønske seg den? Å lenke til en disambig på engelsk er også uønsket, tror jeg. Har inntrykk av at disse bare skal lenke til pekersider på andre språk og ikke til artikkelsider. Mitt råd er altså å droppe lenke til engelsk, hvis man ikke finner noe som er presist det samme. Mvh --Wikijens 26. aug 2010 kl. 20:34 (CEST)
Stemmer: Det skal være et en-til-en-forhold mellom artiklene i et interwiki-"nettverk". Artikler skal kun lenkes mot artikler, pekersider kun mot pekersider. For å lenke sammen engelsk og norsk, må man i dette tilfellet enten skrive én artikkel på engelsk først, eller to artikler på norsk (evt. splitte den eksisterende norske i to). - Soulkeeper 26. aug 2010 kl. 21:51 (CEST)
Fjernet lenkene. Ser at det finnes engelsk ord som heter Protolysis. WP har ingen artikkel som heter dette, selv om de har som sagt Protonation og Deprotonation. En titt på den tyske wikipedia viser at de har alle tre - protonering, deprotonering og protolyse. Noen wikipedier har bare Protolyse eller bare Prot/Deprot par. Så, enten må vi gidde å skrive to artikler om protonering/deprotonering, eller så må vi legge til en Protolysis-artikkel i enwiki. Hva velger vi?HTMLCODER.exe 27. aug 2010 kl. 16:57 (CEST)
Ikke glem det tredje alternativet: Å klare seg inntil videre uten interwiki-lenke til en engelsk artikkel. - Soulkeeper 28. aug 2010 kl. 18:30 (CEST)
Okay ^_^' Tenkte at man liksom ha iw-lenker. Dette letter nok presset. Selv om det ser lite profesjonelt ut. - HTMLCODER.exe 28. aug 2010 kl. 19:03 (CEST)