Diskusjon:Ost

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I artikkelen bør det brukes generiske navn og ikke merkenavn. — Jeblad 7. aug 2007 kl. 11:36 (CEST)

Jeg antar at det er vanskelig å lage en artikkel som inkluderer norske forhold (og edel utenlandske) uten å bruke merkenavn. NMS (Tine) har hatt monopol og innarbeidet sine navn så grundig at en dekkende fremstilling nesten må inkludere merkenavnene - de oppfattes i Norge i noen grad som generiske. Uansett blir det feil å innføre en regel mot merkenavn på ost. Vi omtaler Coca-Cola, BMW 316 og andre utenlandske merker og produkter, så hvorfor denne særregelen for ost? 91 7. aug 2007 kl. 11:51 (CEST)
Det er bare et par merkenavn for osteprodukter som har fått gjennomslag i markedet, men TINE kan vanskelig hevde eierskap på generiske navn som «geitost» og «hvitost». Det finnes flere produsenter av ost i Norge, og internasjonalt finnes det enda flere. Produksjonen til TINE er nok stor her hjemme, men neppe så stor at de kan hevde eierskap på generiske navn. I en artikkel om TINE så kan det nevnes at de hevder eierskap på disse navnene, i en artikkel om ost hører ikke denslags hjemme. — Jeblad 7. aug 2007 kl. 12:06 (CEST)
Gleder meg til den dagen de sier de eier Edamer og Gouda... Det blir som at Coberco krever alle rettighetene til Gudbrandsdalsost... Noorse med tresko 7. aug 2007 kl. 12:15 (CEST)
Ser nå at en anonym bruker legger inn merkenavn på alle mulige slags norske oster, samt undergrupper «lett», «vellagret» og «ekstra vellagret» - og da er jeg fullt ut enig i at det går for langt. Det holder med et lenke til Jarlsberg, en til Norvegia etc. Det øvrige bør fjernes, her er det snakk om hovedtyper - hvis ikke vil vi totalt ende opp med en liste på mange tusen navn når artikkelen en gang begynner å bli ferdig og dekke hele osteverdenen. 91 7. aug 2007 kl. 13:41 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ost. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jul. 2018 kl. 11:30 (CEST)[svar]