Diskusjon:Oscarstatuetten

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Oscarstatuetten er del av underprosjektet skøytesport, som søker å øke antall artikler relatert til skøytesport og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.
Gode lister og portaler Denne artikkelen har etter en prosess blitt vurdert til å være på nivå god liste på kvalitetsskalaen.

Mer informasjon om artikkelen

  1. Gode lister og portaler Denne listen er en av Wikipedias gode lister, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på. Hvis du vet noe mer om dette emnet er det likevel fritt frem for å utvide den eller foreslå endringer.
  2.  Denne artikkelen mangler vurdering av prioritet.
  3.  Sidevisningsstatistikk for denne artikkelen:

Wikipedia Oscarstatuetten har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 13, 2008.

Det er jo hyggelig å se "Oscarstatuetten" definert & utropt til en "utmerket liste". Jeg er likevel ikke helt tilfreds, nettopp fordi "utmerket"-etiketten bør henge meget høyt for vårt leksikon. Her er noen punkter.

  • "Utdelingen skjer i forbindelse med Oscarløpet like før jul." Tja -- hvor lenge siden er det vinneren av Oscar-statuetten faktisk fikk den utdelt like før jul? Det tror jeg kan være ganske så lenge siden. Siden en Davis eller en Wotherspoon eller en Morrison ikke orker å reise til Oslo for en dag i desember, finner man istedet en noe mer publikumsfylt anledning, typisk en World Cup i Vikingskipet, for disse tildelinger.
  • "... som EM på skøyter, allround for damer og herrer, VM på skøyter, allround for damer og herrer, OL-medaljer for damer og herrer": Det ser for det første ut som "allround for damer og herrer" er en egen øvelse, interessant nok; og for det andre er dette altså nevnt to ganger. Det er noe med grammatikk og tegnsetting -- og dette er et leksikon, ment for evigheten in saecula saecolorum.
  • Hvem er med i den komité som faktisk kårer vinneren? (Jeg aner noe om Tron Espeli fra ISUs tekniske komite, som "den tyngste" i denne sammenheng, videre en journalist (Bugge fra Aftenposten?, Farstad fra NTB?), og en OSK-er.)
  • Artikkelen bør angi noenlunde presist hva denne "sesongens største skøytebragd" egentlig har vært, for de ulike vinnere -- særlig fordi jeg regner med at en offisieltklingende setning om dette er nedfelt i den offisielle protokoll, gjengitt i de pressemeldinger som lages, osv. Det er vel noe slikt "Vesentlige prestasjoner"-kolonnen i den oppstilte tabell er ment å peke på. Men den er altså ikke tilstrekkelig. Å nevne at Sven Kramer, vinneren for 2007, er "verdensmester", er som å si at "Stoltenberg holdt fine taler det året" når vi er ute etter presist hvilken av disse taler som er erklært å være den beste. Kramer er tre ganger verdensmester for 2007 -- hvilken av disse tre anledninger var det Oscar-komitéen offisielt festet seg ved?
  • Tilsvarende må man være nøyere med hver eneste "verdensmester"-etikett fra og med 1996, siden det altså fra da av er syv forskjellige verdensmesterskap å delta i pr. sesong.
  • "Tidligere var prestasjoner i landskamper der Norge var involvert med også sentrale, men slike landskamper eksisterer ikke lenger." Vel -- kan de sies å ha vært sentrale, for Oscar-komitéen, når ikke en eneste av vinnerne kan sees å ha blitt kåret på bakgrunn av en prestasjon fra en slik landskamp? Og "der Norge var involvert med" er ikke helt god norsk?
  • Kolonnen med "Vesentlige prestasjoner" er ganske usystematisk når det gjelder angivelse av *verdensrekorder* satt i forbindelse med vunne mesterskap. Uytdehaage satte to verdensrekorder (der det bare står "OL-gull"), Klassen likeledes, osv. Kolonnen bør altså settes opp med større grad av konsekvens.
  • Vant Nils Aaness virkelig Oscar for *både* Europamesterskapet og verdensrekorden sammenlagt fra januar (som ble grundig smadret av en annen løper en måned senere)?
  • Lenge leve Shimizu ... men han har da aldri vært verdensmester i sprint (ei heller i 2001, da han tapte for Mike Ireland)? (Shimizu har tre sølv og tre bronse fra VM i sprint, tror jeg i farten.)
  • "De fire tyske statuettene er alle tildelt kvinner." Er statuettene tyske?
  • Innholdsfortegnelsen er noe uskjønn og uharmonisk: det er fire hovedpunkter, hvorav ett har et enslig underpunkt.
  • Det er usystematisk bruk av tall & tallord: "2 gull" (uskjønt), men "fire verdensrekorder" (stilistisk bedre).
  • "De åtte første årene, frem til 1967 kunne ikke en utøver vinne trofeet mer enn én gang." Dårlig tegnsetting? "... som EM på skøyter, allround for damer og herrer, ": likeledes.

Som det fremgår mener jeg at terskelen for Utmerket!-etiketten bør henge enda høyere. Slavatrudu 24. mar 2008 kl. 18:04 (CET)

Oscarstatuettens komitéer[rediger kilde]

Vil denne artikkelen ha godt av en utvidelse som gjelder komitéene som bestemmer hvem som skal tildeles dette troféet gjennom tidene, eller bør den ha sin egen listeartikkel ? Flere av komité-medlemmene er jo trossalt notable og har en selvstendig biografi-artikkel fra andre inklusjonsgrunner. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 19. jun. 2016 kl. 16:00 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Oscarstatuetten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. jan. 2021 kl. 22:35 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Oscarstatuetten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. mar. 2021 kl. 12:53 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Oscarstatuetten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. mar. 2023 kl. 20:51 (CET)[svar]