Diskusjon:Norges sjømatråd

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Informasjon fra artikkel som ble opprettet i 2012, noe kan være av interesse å flette inn[rediger kilde]

Skiftet navn fra Eksportutvalget for fisk til Norges sjømatråd med virkning fra 01.01.2012.

Markedsfører av norsk sjømat over hele verden på vegne av den norske fiskerinæringen.

En viktig del av Norges sjømatråd sitt arbeid er å sikre det gode omdømmet norsk sjømat har internasjonalt, gjennom å drive markedsføringsarbeid over hele verden. Sjømatrådet har hovedkontor i Tromsø, og utekontor i Sverige (Stockholm), Tyskland (Hamburg), Frankrike (Paris), Spania (Madrid), Portugal (Lisboa), Italia (Milano), Russland (Moskva), Brasil (Rio de Janeiro), Japan (Tokyo), Singapore (Singapore), Kina (Beijing) og USA (Boston).

Fiskerinæringen selv finansierer Sjømatrådet gjennom en avgift på all eksport av norsk fisk og sjømat. Det har opprettet fem rådgivende markedsgrupper, en for hver av de viktigste sjømatbransjene; laks og ørret, hvitfisk (torsk, sei, hyse m.m.), reker og skalldyr, konvensjonelle produkter (saltfisk, klippfisk og tørrfisk) og pelagiske produkter (sild, makrell og lodde). I tillegg er det opprettet en rådgivende markedsgruppe for det norske hjemmemarkedet og en for miljødokumentasjon. I de forskjellige gruppene sitter det til sammen mer enn 70 representanter for fiskerinæringen. I tillegg til arbeidet som gjøres i markedsgruppene for de tradisjonelle norske artene har Norges sjømatråd aktiviteter for å utvikle markedene for ”nye arter”; arter som tradisjonelt sett ikke har utgjort en stor del av norsk sjømateksport, men som har potensiale som nyskapende tilskudd til de veletablerte norske artene.

Norges sjømatråd ledes av et styre som oppnevnes av Fiskeri- og kystdepartementet (FKD) for to år. Sjømatrådet er den instansen som gir norske aktører godkjenning som eksportører, og fungerer samtidig som rådgiver for FKD i spørsmål om eksport og sjømathandel. Sjømatrådet har en viktig stilling som kontaktledd mellom utdanning, forskning og næring når det gjelder markedsføring av sjømat. Vår virksomhet er konsentrert om tre områder:

Fellesmarkedsføring

Markedsarbeidet som gjøres av Norges sjømatråd skal øke etterspørselen etter norsk sjømat. Bedriften markedsfører norske sjømatprodukter som næringen selv mener det er riktig å satse på. Markedsføringen fungerer som en støtte til eksportørenes eget salgsarbeid, og Sjømatrådet har aktiviteter i markedene sammen med næringsaktørene. Ved å øke kjennskapen til sjømat fra Norge, er Sjømatrådets markedsføringsarbeid med på å legge et godt grunnlag når den enkelte eksportør vil nå ut med produktene sine til konsumenter over hele verden. Årlig gjennomføres 500 prosjekter innen markedsføring i 25 forskjellige markeder hvor målet er å øke konsumet av fisk og sjømat. Bedriften utøver markedsføringsarbeidet med utgangspunkt i sin kompetanse innenfor forbrukeranalyse, internasjonal markedsføring, merkevarebygging, nye medier og PR.

Markedsinformasjon

Norges sjømatråd er næringens sentrale kilde til statistikk og handelsinformasjon om norsk sjømat, og overvåker kontinuerlig utviklingen i den norske sjømateksporten. Hver måned distribueres statistikk over norsk sjømateksport som aktører i den norske fiskerinæringen har tilgang til. Norges sjømatråd innhenter også internasjonal handelsinformasjon og overvåker utviklingen i andre leverandørland av sjømat. I tillegg har vi oppdatert status på importkvoter, tollsatser og handelsforhold i de ulike markedene, og kan på bakgrunn av dette gi råd til norske eksportører om handelsmessige rammevilkår. Målet med markedsinformasjonen er å gi næringen og myndighetene et godt og pålitelig grunnlag for beslutninger.

Kommunikasjon og beredskap

Norges sjømatråd skal bidra til å styrke næringens omdømme med aktivt informasjonsarbeid, og målrettet arbeid mot media. Pressestipend, pressereiser og PR-aktiviteter skal øke oppmerksomheten om norsk sjømat i markedene. Samtidig bidrar vi til å øke kjennskapen til betydningen av norsk sjømateksport og kunnskap om sjømat fra Norge. Beredskap er høyt prioritert i Norges sjømatråd, som til enhver tid er parat til å bidra i samfunnsdebatten med korrekt og oppdatert informasjon angående fiskeri- og havbruksnæringen.


Direkører

Administrerende: Terje E. Martinussen

Økonomi: Steinar Øvergård

Kommunikasjon: Christian Chramer

Marked: Merete Kristiansen

Markedsinformasjon: Egil Ove Sundheim

HR: Rigmor Abel

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Norges sjømatråd. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. sep. 2017 kl. 08:30 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Norges sjømatråd. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. mar. 2021 kl. 20:51 (CET)[svar]