Diskusjon:NOU 2000: 14, Mjøs-utvalget

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Her ble jeg slått[rediger kilde]

Noen andre opprettet artikkelen mens jeg skrev på den. Under kommer det jeg hadde, i tilfelle noe av det kan brukes:

Utvalget for høgre utdanning (vanligvis omtalt som Mjøsutvalget) var et utvalg som utredet høyere utdanning i Norge etter år 2000. Utvalget ble ledet av professor Ole Danbolt Mjøs, med Tora Aasland som nestleder. Mjøsutvalget la frem sin innstilling til Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet den 8. mai 2000.

Det kom flere endringer i universitetsstrukturen som en følge av Mjøsutvalgets anbefalinger. For studentene ble den største endringen at de gamle gradene Cand. mag og hovedfag forsvant. Disse ble erstattet av en bachelorgrad på tre år og en mastergrad på to. Samtidig forsvant det gamle karaktersystemet til fordel for et nytt bokstavbasert system, det såkalte ECTS-systemet.

For universitetene og høyskolene førte Mjøsutvalgets arbeid til at det ble innført en ny finansieringsmodell. Utdanningsinstitusjoner fikk nå deler av de offentlige tilskuddene knyttet opp imot produksjon av studiepoeng. Tanken bak dette var at universitetene og høyskolene nå måtte konkurrere om å tiltrekke seg studenter, og samtidig følge opp studentene bedre slik at de kom seg igjennom studiene.

Mjøsutvalget kom også med flere anbefalinger for forskning. De foreslo blant annet at bevilgningene til grunnforskning skulle økes til et nivå som minst tilsvarte gjennomsnittlig OECD-standard i løpet av en femårsperiode.

En annen konsekvens av Mjøsutvalgets innstilling var at det ble lettere for høyskoler å bli omgjort til universiteter. Dette skjedde senere med Universitetet i Agder og Universitetet for miljø- og biovitenskap

Eksterne lenker[rediger kilde]

Kvalitetsreformen[rediger kilde]

Bør kvalitetsreformen omdirigere til denne artikkelen eller bør den ha en egen artikkel? --Odd Eivind 25. jan 2008 kl. 12:39 (CET)

Litt hipp som happ synes jeg. --Kjetil_r 18. mai 2008 kl. 16:52 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen NOU 2000:14, Mjøs-utvalget. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jan. 2022 kl. 12:03 (CET)[svar]