Diskusjon:Næringsregion

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne artikkelen fremstår som rotete og uferdig i sin nåværende form. Jeg synes personlig at man bør lage en egen artikkel om hver av næringsregionene i listen, istedenfor en tabelloversikt med anvisning til fylker og kommuner lik den påbegynte. Ikke alle næringsregioner lar seg plassere i et bestemt fylke, og dessuten kan egne sider om hver region gi mer uttømmende informasjon en en slik tabell, og man kan linke disse sidene til andre sider som omtaler næringsregionene, eksempelvis fylkessidene og siden "Administrative inndelinger av kommunene i Norge". Da jeg laget disse oversiktene og sidene var det min tanke at man skulle komplettere listene med egne artikler for hver næringsregion, hvert interkommunale regionråd, hvert tingrettsdistrikt, hvert tidligere fogderi, hvert prosti, hvert veidistrikt, helsedistrikt, politidistrikt osv, at listene altså skulle være linker til hver enhet. Men dette er et meget omfattende arbeid, som jeg håper fler vil bidra med. Hvis noen vil bidra kan de gjerne ta utgangspunkt i oversikten over administrative inndelinger av kommunene i Norge, og deretter gå inn på fylkessidene og finne andre inndelinger (helse, vei, politi etc). Inntil videre foreslår jeg at vi tilbakestiller denne siden om næringsregioner til originalen, altså en liste over næringsregionene, og ikke en halvferdig tabell. Mvh Lexicus 5. okt 2008 kl. 09:30 (CEST)

Men mener du en tabell eller liste er best? Alle næringregionene hadde jo en eller 2 fylker oppført som "hjemfylke". Jeg begynte å flytte disse listene (kommuner i næringsregioner etc.) ut av fylkesartiklene for å få dem (fylkesartiklene) til å se penere ut, før Røed kom med forslag om kart(se Nordland#Administrative_inndelinger) — Kagee 5. okt 2008 kl. 12:27 (CEST)
Hei, dette får du jo vurdere selv, jeg synes Røeds arbeid virker utmerket når det gjelder fylkessidene, og håper han vil gjøre tilsvarende arbeid med alle fylkene. Jeg synes som sagt vi skal lage egne artikler om hver næringsregion og tilsvarende administrative enheter, gjerne med kart, forutsatt at noen har arbeidskapasitet til å gjøre jobben. Man oppretter eksempelvis siden Follo næringsregion og legger inn info om denne, inklusive kommuner, areal, folketall, byer, kart, ranking, etc, og gjerne noen kommentarer om næringslivet i området, samt linker til andre administrative inndelinger av området eller som området inngår i (bestående av tilsvarende sider for eksempelvis politidistrikter etc.). Slik får vi en samlet database md informasjon om hver enhet. I selve hovedartiklene (ekempelvis "Næringsregion", "Interkommunale regionråd", etc.) synes jeg der er hensiktsmessig med lister med linker til hver artikkel (eksemelvis linke til "Follo Næringsregion" i en liste med alle næringsregionene under hovedartikkelen "Næringsregion"). Slik blir altså hovedartiklene først en innledende beskrivelse av fenomenet, og så en oversikt over de ulike enhetene i form av lister med linker til hver enhet. Det bør altså opprettes hovedaretikler som "Helsedistrikter i Norge", "Politidistrikter i Norge", "Veidistrikter i Norge", "Tingrettsdistrikter i Norge", "Interkommunale regionråd i Norge", "Næringsregioner i Norge", "Tidligere fogderier i Norge", "Prostier i Den norske kirke" etc, etter samme mønster. Hvorvidt listene i hovedartiklene skal ha form av tabeller eller bare en liste med linker kan jo diskuteres, men personlig synes jeg det er nok å bare liste lenkene slik som originalversjonen av denne arttikkelen gjorde. Når dette arbeidet er fullført kan man også endre på seksjonen "Administrative inndelinger" i hver av artiklene i kategorien "Distrikter i Norge", slik at disse også får lenker til hver av inndelingene etter samme mønster som de andre hovedartiklene. Mvh Lexicus 5. okt 2008 kl. 19:42 (CEST)

Er flere aspekter her, næringsregioner har relativt lik hensikt og utformingen av evt. artikler vil være relativt lik. xx næringsreigion er en region yy fylke med nn kommuner. næringsregioner er basert på bla bla bla.

Andelen «unik tekst» i hver artikkel om veidistrikter og næringsregioner blir sansynligvis begrenset, så jeg tror derfor at man har en lengre introduksjon i denne artikkelen og en liste av formatet Nordland#Administrative_inndelinger bør holde. Regionråd har på sin side oftere mer unike problemstillinger (hvor omfattende er regionrådene?) og kan lettere forsvares å ha egne artikler.

En problemstillingen der er at en del andre tilfeller (domssokn, politidistrikter osv.) regioner går over fylkesgrensene og kan bli vanskligere å illustrere. Derfor bør vi også forsøke å få tak i et Norgeskart med kommunegrensene inntegnet i svg.

Kan også legge til at UP har egne distrikter som ikke samsvarer helt med politidistriktene. Mvh Røed (d · en) 7. okt 2008 kl. 19:14 (CEST)

Startet en ny diskusjon på den litt mer generelle lista Diskusjon:Administrative inndelinger av kommunene i Norge. Mvh Røed (d · en) 10. okt 2008 kl. 05:59 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Næringsregion. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. jul. 2017 kl. 19:25 (CEST)[svar]