Diskusjon:Minutt

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Den siste setningen er tvilsom.

Skal sannsynligvis være: Bueminutt er en sekstiendel av en grad eller 1/60 av avstanden mellom breddegradene. Dette har blitt brukt som ett av flere alternativ til å bestemme forholdet mellom lengdeenhetene meter og nautisk mil slik som forklart i artikkelen nautisk mil.

Altså bueminutt har ingen relevans til nautisk mil langs ekvator (Kanskje er det median og ikke ekvator som har vært i tankene?)

Se f.eks.: [1]

Vær snill å signere innlegg på diskusjonssiden. Bueminutt er egentlig ikke annet en en presisering av at det er geometri det er snakk om. Utlegninger om nautiske mil hører best hjemme i artikkelen om dette oppslagsordet, men begrepet kvartmil var i praksis et ekvatorminutt som følge av at den norske definisjonen av sjømil tidligere var 1/15 ekvatorgrad. Andre land brukte andre definisjoner, f.eks. britene som definerte en nautisk mil som et meridianminutt ved 45°N. Ynh 7. apr 2005 kl.12:11 (UTC)
Bruken av begrepet bueminutt brukes også ved måling av vinkler på himmelen i forbindelse med astronomi og (astro)navigasjon, i tillegg til begrepet buesekund, for å skille vinkelenheten (derav bue-) fra tidsenheten. AnneBru 3. jun 2008 kl. 21:44 (CEST)