Diskusjon:Metall

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Metall er en del av underprosjektet Kjemi, som søker å øke antall kjemi-relaterte artikler og utbedre kvaliteten på eksisterende artikler. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.
A-nivå Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på Ka-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.

Musikkgenren heter «heavy metal» (evt. bare «metal»). «Metall» blir sjelden brukt. Kissa

Jeg foretrekker det norske ordet for sjangeren, som er nettopp metall med to l-er. Dette er forsåvidt ett dårlig eksempel, siden antallet l-er i ordet ikke spiller noen rolle for uttalen. Men jeg føler det som unaturlig å si for eksempel black metal når jeg kan si svartmetall, noe som høres ganske mye tøffere ut på min trønderdialekt. Einar 14. nov 2004 kl.22:47 (UTC)
Ja, «sortmetall» er ikke uvanlig, men bare «metall» (med norsk uttale) tror jeg faktisk jeg har til gode å høre noen si. Kissa 14. nov 2004 kl.23:42 (UTC)

Jeg føyde på kategori fysikk selv om det er forholdsvis lite fysikk i artikkelen nå. Metaller i fysikken er i hovedsak en elektrisk egenskap, dvs. et metall følger ohms lov. --Jivestgarden 30. jul 2006 kl.13:19 (UTC)