Diskusjon:Meslinger

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tråkker tydeligvis inn i ett eller annet minefelt her, men det får våge seg: Begynte å oppdatere info om meslinger for noen dager siden, i hht WHOs fact-sheet om meslinger. Dette er blitt reversert av Reodor, og jeg klarer ikke finne ut hvorfor. Fint om noen kan opplyse meg! --Ronja R 13. mar 2011 kl. 15:42 (CET)

Jeg vet ikke hvorfor det har blitt reversert, men foreslår at du tar avsnitt for avsnitt og foreslår tekst her på diskusjonssiden, så kan det settes inn i artikkelen når det er enighet om det. Det er også fint om du presenterer deg litt på din brukerside slik at vi vet litt om dine interesser og kompetanse (ikke noe krav, men ofte lurt å gjøre). Såvidt jeg husker er Reodor lege, men det så jo for meg ut som du hadde mer oppdaterte tall. Det du også bør sørge for er å finne referanser, enten i skriftlige kilder eller på nett for tallene, da blir det lett for andre å sjekke om det stemmer. Slik det er nå er denne artikkelen helt referanseløs, og det er ikke bra. Det kan være litt vanskelig teknisk å sette inn referanser, men hvis du skriver i klartekst hvor ting kommer fra, evt. med URL så er det mange som kan hjelpe til å putte det inn riktig. Spør om du lurer på noe. mvh, Apple farmer 13. mar 2011 kl. 16:16 (CET)

Hei Ronja R. Jeg la inn opplysning om spesielle miljøer som med motstand mot vaksinering som forårsaker mindre vaksinasjonsdekning, som jeg mener gir god forklaring på at meslinger kan oppstå også i en befolkning med godt vaksinasjonsprogram. Dette ble strøket av deg. Du gjentok flere ganger i artikkelen at det er en alvorlig barnesykdom, men flere av de andre barnesykdommene kan også være dødelige, så jeg ble muligens litt raskt fristet av tilbakestillingsknappen. I en tidligere editering har du flyttet hjernebetennelse bakover i rekken av komplikasjoner. Den er vel vanligste årsak til dødsfall og årsak til de alvorligste sykehistoriene ved meslinger og bør absolutt være først i rekka selvom den står langt bak nå. Jeg må innrømme at det bidro også til bruk av tilbakestillingsknappen selvom tallene fra WHO sikkert er riktige, men jeg følte meg usikker også på dem. Jeg støtter det Apple farmer skriver om referanser og URL-er, selvom jeg ikke er flink til å få dem på plass selv. Et alvorlig problem med Wikipedia er skikkelig saftig vandalisme med stryking av artikler og innlegging av skittprat. Flere administratorer og patruljerere gjør en kjempejobb for å rette opp dette. Et like alvorlig problem er om noen legger inn opplysninger som er «litt feil» og det ikke oppdages, slik at kvaliteten på Wikipedia blir redusert. Jeg begynte å få en slik mistanke om deg. Jeg håper det er en feiltolkning og håper at du bidrar mye på Wikipedia fremover. Mvh.--Reodor 14. mar 2011 kl. 01:28 (CET)

Dette må være en misforståelse. Jeg redigerte kun to avsnitt. Jeg slettet ingen ting, bare oppdaterte og komprimerte informasjon og la inn referanse til WHOs factsheet, med nummer og det hele. Det skulle derfor være den enkleste sak av verden å sjekke informasjonen. Er det noe jeg ikke ønsker, er det å fjerne info om hvor viktig det er å vaksinere. Det er for øvrig WHO som understreker at meslinger er den alvorligste barnesykdommen. Jeg er fullt klar over at også andre barnesykdommer kan være skumle. Jeg har heller ikke vært inne på Meslinger-siden og redigert tidligere, kun den 10.mars.--Ronja R 18. mar 2011 kl. 21:38 (CET)

Det var jeg som la inn hovedteksten om Meslinger, slik jeg gjorde for flere av barnesykdommene i 2006. Dette gjorde jeg som en test fordi jeg har et eget bibliotek med slike helt egenproduserte tekster. For å se hvordan det tok seg ut. Det gleder meg å se at noe av teksten fortsatt ikke er fjernet helt, noe jeg tar som et tegn på at den står seg litt hvertfall. Når deg gjelder kommentaren om at det mangler referanser, så er det helt riktig. Det burde vært referanser her, men uten å gjøre en veldig lang historie ut av det så valge jeg ikke å fortsette å overføre mine tekster til wikipedia, da jeg mente at wikipedia mangler tematisk indeksering, noe som var et viktig poeng for meg. Jeg sitter fortsatt å "ruger" på 1000-vis av sider med medisinske tekster, som jeg brukte uhyggelig lang tid på å formulere og tilgengeliggjøre, sannsynligvis blir det aldri utgitt.. Men når det gjelder referansene så er jeg spesialist i allmennmedisin og har jobbet 20 år i praksis, jeg har blan annet brukt Universitetsforlagets Store Medisinske Leksikon, nettsidene til Folkehelseinstituttet, og annen medisinsk faglitteratur for leger som kryssjekking når jeg har skrevet teksten(e) Så det får være den beste referansen jeg kan gi om dette. De sykdommene jeg forsøkte å gi et bidrag til på samme måte, og som de samme referansene gjelder for er: Kusma, Meslinger, Røde Hunder, skarlagensfeber, vannkopper, Tredagersfeber, Femte Barnesykdom, Hånd Fot og Munnsykdom, Difteri. Mvh Tore Olai (www.dokter.no) :-) 26. nov 2012 kl. 18:14‎ (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Meslinger. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 00:12 (CEST)[svar]

Redigering av 30. desember 2017[rediger kilde]

Artikkelen bør oppdateres med ny info fra WHO. http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs286/en/ Dette usignerte innlegget ble skrevet av Blindvei (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)