Diskusjon:München-massakren

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Om kategorisering[rediger kilde]

ser denne er fjernet fra kategorien terroraksjoner. Hvordan skal vi da holde oversikt over slike hendelser?

For å oppnå maksimal nøytralitet må vi antagelig også flytte den til Münchensaken, parallelt med Lillehammersaken. Wolfram 13. feb 2005 kl.13:51 (UTC)

Jeg fjernet den fra kategori:terroraksjoner da jeg endret NPOV'en i artikkelen. Jeg fant ikke noe bedre kategori å legge den i. angående flytting er jeg ikke sikker på om det NPOV eller ikke med denne tittelen, da vi ikke kan benekte at dette var en massakre. Martin 13. feb 2005 kl.14:03 (UTC)
Hvis vi kan bli enige om at noe var massakre (selv om gjerningsmennene nok ville si noe annet), må vi også kunne bli enige om at noe var terrorisme. Wolfram 13. feb 2005 kl.14:10 (UTC)
Etter hva jeg vet deffineres en massakre med at mange mennesker blir henrettet. Jeg er sterkt imot at vi skal bruke "terroraksjon" som kategori. Martin 13. feb 2005 kl.14:20 (UTC)
Hvordan mener du da vi bør kategorisere kategori:Terrorisme (med underkategorier)? Både tysk og engelsk Wikipedia har slike kategorier. Wolfram 13. feb 2005 kl.14:23 (UTC)

Om sprogbruk[rediger kilde]

"Alle gislene og fem av gisseltakere ble drept da tysk politi iverksatte en frigivelsesaksjon." "På flyplassen i München gikk tysk politi til aksjon mot gisseltakerne og alle gislene, samt fem gisseltakere, ble drept." Det var altså politiet som drepte gislene? Denne artikkelen virker hverken korrekt eller objektivt... Schleierhaft Dette usignerte innlegget ble skrevet av Schleierhaft (diskusjon · bidrag) 12. aug. 2014 kl. 09:55 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)[svar]