Diskusjon:Len

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Om sammanslagningen med artikeln Län[rediger kilde]

Jag ser av historiken att det den 27 december 2006 skapades en artikelsnutt om Län, att den samma dag föreslogs att slås ihop med artikeln Len, och att sammanslagningen verkställdes den 7 januari 2007.

Jag har ingen direkt invändning mot att den gamla norska indelningen och den nuvarande svenska och finska behandlas i samma artikel. Detta har dock medfört en fullkomligt absurd interwikisituation. Den gamla artikeln har systerartiklar på många språk; men dessa är nu ersatta med interwikilänkar som bara handlar om vissa av de historiska förhållandena - och inte ens stämmer för de administrativa områdena i Danmark-Norge på 1600-talet. Om någon söker på län, omdirigieras till len, och vill läsa litet mer på sv:wikipedia, så hamnar han/hon nu på sv:Förläning. Detta är en rent medeltida användning av ordet (på alla skandinaviska språk)!

Ändringen gjordes här (den 4 januari) av Gobiman. Som man ser var detta innan artikeln utvidgades till att omfatta nutida svenska och finska län, men också innan texten om de dansk-norska länen tillkom. Artikelutkastet nämner bara förläningar på 700-talet!

Jag tror att det bästa vore att skilja ut det feodala begreppet i en egen artikel, och låta det få överta iw-länkarna till en:fief med systrar. Jörgen B 31. mar 2007 kl. 20:14 (CEST)

Artikkelen nevner Båhus len. Er dette samme som Bohuslän? Ssu 12. mai 2007 kl. 19:10 (CEST)[svar]