Diskusjon:Kystvakten

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Eldre innlegg[rediger kilde]

Kystvakten - Norges viktigste sjømilitære ressurs.

Det pågår mange diskusjoner om Norges forsvar for tiden. I det nye forsvarsbladet nr 1-2006 drøftes det på side 78 "Forsvaret og nordområdepolitikken" I drøftingene vises det til den klare forsvarspolitiske tale under Soria Moria erkæringen. I denne erkæringen legges det stor vekt på nordområdene - Forsvarets tilstedeværelse, og Kystvaktens evne til ressurskontroll og beredskap. Vi har en kystvakt som pr dd er godt operativ. Vi skulle gjerne sett at vi hadde flere Svalbardklasse fartøyer, men tilveksten av leide fartøyer er god, og den operative beredskap er akseptabel. Nå står vi overfor innfasingen av nye fregatter. Samtidig snakkes det om å nedlegge den fine basen Olavsvern. Hvis regjeringen mener noe om nordområdene og den sjømilitære tilstedeværelse, må Olavsvern rustes opp istedet for å nedlegges. Ved denne basen kan de nye fregattene operere rett ut i de følsomme feltene hvor vi er nødt til vise vår maritime storhet. Olavsvern kan sammen med Sortland og Ramsund utgjøre et logistikkelement som vi kan være stolte av. Hvis vi i tillegg øker slepekapasiteten i nord, er vi klare til å møte de utfordringene vi står overfor.

Nordkapp s[rediger kilde]

Hva er s-en etter enkelte fartøynavn godt for? Sindre Skrede 24. apr 2007 kl. 16:09 (CEST)

Ikke vet jeg, men vi bør fjerne det ganske snart hvis det ikke kommer noen forklaring. Ser stygt ut... Ser ut til at det ble lagt inn 18. mars av Svart. Vet ikke helt hva hensikten er, men ser mest ut som en liten feil. Noen andre innspill? Galar71 24. apr 2007 kl. 16:38 (CEST)
Alle kan gjøre feil, så det er nå greit - men kviet meg for å fjerne det siden jeg ikke vet om det ligger en tanke bak. Ser ikke noen fellesnevner mellom de merkede fartøyene heller, Svalbard er av en annen klasse enn Nordkapp og Senja, selv om alle er helikopterbærende - og det er jo Andenes også... Nei, mystisk. Sindre Skrede 24. apr 2007 kl. 17:12 (CEST)
"S" - står for statseid, i motsetning til innleid. Fartøylisten var før delvis organisert etter om fartøyene var statseide eller ikke. Etter at jeg omorganiserte listen satte jeg et merke på de som var statseid for ikke å miste den infomasjonen, det var tydeligvis ikke særlig pedagogisk :). --Svart 24. apr 2007 kl. 17:31 (CEST)
Jovisst! Bare fint om det står opplyst, men skriv i så fall at "s etter navnet betyr at skipet er statseid" eller lignende, da forstår alle straks litt mer. Sindre Skrede 24. apr 2007 kl. 18:46 (CEST)
Eller enda bedre. Skriv at skipet er statseid. Ser ikke at det har noe hensikt med forkortelser i en slik sammenheng. Informasjonsverdien er vel viktigere enn hvor lite plass det tar? Galar71 25. apr 2007 kl. 07:50 (CEST)
Sant dét. Ble bra slik det står nå. Sindre Skrede 25. apr 2007 kl. 12:34 (CEST)

Endre navn?[rediger kilde]

Oppslagsordet for artikkelen er endret til Sjøforsvarets Kystvaktskvadron, om det er korrekt så bør artikkelens navn endres til samme, noen som har synspunkter på det? Ulf Larsen (diskusjon) 22. des 2012 kl. 21:58 (CET)

Har undersøkt med forsvarets nettsider og det virker som de benytter termen «Kystvakten». Ulf Larsen (diskusjon) 22. des 2012 kl. 22:09 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 6 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kystvakten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 04:20 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kystvakten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. sep. 2021 kl. 13:47 (CEST)[svar]