Diskusjon:Kunstkritikk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Alfabetisk orden (norske kunstkritikere)[rediger kilde]

Avsnittet «Norske kunstkritikere» er ordnet alfabetisk , inntil videre. Mvh, 203.156.43.67 16. jun 2009 kl. 09:10 (CEST)

Er ovennevnte en notabel kunstkritiker, som del av, eller tillegg til, sitt daglige virke (nåværende/forhenværende)?

Han er ikke mest kjent som kunstkritiker så han er ikke relevant. Nina 18. jun 2009 kl. 20:45 (CEST)

«Ollsson-skolen» / Ollsson-retningen ?[rediger kilde]

Finnes det en retning innen kunstkritikk, som kalles «Ollsson-skolen» / Ollsson-retningen ?

Er ovennevnte notabelt, i forhold til wikipedia? 203.156.43.67 16. jun 2009 kl. 09:54 (CEST)

Syns det blir for snevert til å være relevant da må noen gå gjennom alle retninger nasjonalt og internasjonalt å skrive om det. Nina 18. jun 2009 kl. 20:45 (CEST)

Noe av informasjonen her hører vel hjemme i artikkelen om kunstkritikk:[rediger kilde]

Er det greit at jeg plasserer vedlagte informasjonen, på denne siden, mens jeg prøver å forbedre artikkelen om kunstkritikk?

"Erlend Hammer (født 23. januar 1978) er en norsk kunsthistoriker, forfatter og doktorgradsstudent ved UIB, tidligere kunstkritiker.

Utdanning og virke:

Hammer har hovedfag i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen, hvor han for tiden er stipendiat. Han har også en mastergrad i kuratorpraksis fra Kunsthøgskolen i Bergen.[1] Han er styreformann for Lydgalleriet i Bergen.

Kunstkritikk: Fra 2005 til 2008 virket Erlend Hammer som kunstkritiker, tekstene hans ble hovedsaktlig publisert online-magasinet Kunstkritikk.no samt fagbladet Billedkunst. Hovedinteressene hans var primært lyd- og performance-kunst. Han mottok blandede reaksjoner for sin subjektive og til tider uinteresserte måte å skrive om utstillinger på.[2] [3] Denne kritikken ble tilbakevist av Hammer[4] [5].

Bibliografi:

  • Hammer, Erlend; Samlede kunstkritikker Ctrl+Z Publishing (2008) ISBN 978-82-92817-06-3
  • Karlsen, Anne Szefer; Hammer, Erlend; m² og tid - når solen treffer huset samtidig som det ringer på døra (2007) ISBN 978-82-992451-4-2
  • Hammer, Erlend; Hosted/visited : two perspectives on La Monte Young & Marian Zazeela's Dream House (2005)

" Gallery threshold 17. jun 2009 kl. 10:33 (CEST)

Om dette skal inn i denne artikkelen så må det skrives en lengre historisk gjennomgang av kunstkritikken i Norge. Det bør også skrives mer utfyllende om kunstkritikere ellers i verden. Det blir feil å legge dette inn i en generell artikkel om kunstkritikk da den da blir skjev, Hammer er ikke den eneste kunstkritiker som finnes i verden. Nina 17. jun 2009 kl. 14:34 (CEST)
Takk for tilbakemelding. Kanskje jeg ikke er helt enig i alt du skriver her.

At artikkelen er syltynn med hensyn til utenlandske forhold, benekter jeg ikke. Den trenger nok i det minste et avsnitt om utenlandske bokutgivelser. Har du kanskje noen forslag til en eller to opplagt notable utenlandske bøker?

(En helt annen sak er at artikkel trenger minst tre ord, for å beskrive Lars Elton.) Gallery threshold 18. jun 2009 kl. 07:41 (CEST)

Usikkerhet mht. notabilitet av bøker nevnt i artikkel[rediger kilde]

Nytt avsnitt vedr bokutgivelser.

I den grad det er tvil om notabilitet til en eller flere bøker, så er jeg interessert i å høre negativ kritikk. (Jeg har fått inntrykk at bøkene hittil har stått i et nøytralt og/eller postitivt lys mht. wikipedia, samt diskusjon.) Gallery threshold 18. jun 2009 kl. 07:27 (CEST)

Avsnitt om norske kunstkritikere.[rediger kilde]

Begrunnelse for at det ikke står mere info om Erlend Hammer:

Min vurdering er at minst en av bøkene hans, muligens er notabel, og at han ikke er notabel enda.

Jeg forventer at noen kommer til å skrive en artikkel om en av hans bøker. Bra.

Og jeg har en begrunnelse for at han ikke automatisk blir notabel som forfatter. Begrunnelsen står i slettediskusjonen (der hvor jeg går inn for at info om Hammers bok, flettes inn i artikkel om kunstkritikk).

Uansett, jeg jobber videre med denne artikkelen om kunstkritikk. Gallery threshold 18. jun 2009 kl. 07:57 (CEST)

Informasjonen kan være i Kunstkritikk.no der hører den hjemme og ikke i denne generelle artikkelen om kunstkritikk.Nina 18. jun 2009 kl. 20:45 (CEST)
Umiddelbart er jeg ikke helt enig, Nina.
Jeg skal ha ditt synspunkt i bakhue.
Artikkelen om kunstkritikk har to avsnitt om emner som relaterer til Norge. Begge avsnittene er verdig en forbedrings-tag, godt mulig. Gallery threshold 19. jun 2009 kl. 15:24 (CEST)

Omformulering?[rediger kilde]

Fra artikkelen:

"Kunstkritikere setter også sammen utstillinger ..."

Dette skurrer litt, i mine ører. Gallery threshold 19. jun 2009 kl. 23:30 (CEST)

Flere ting som skurrer her - virker som det er en del maskinoversettelse fra engelsk. Dette er jo nærmest ubegripelig: "Overraskende som det kan være, mens New York og verden ikke var familiære med avantgardismen i New York var det de fleste kunstnerne på slutten av 1940-tallet som senere skulle bli kjente navn, hadde også deres etablerte kritikere som støttet deres arbeid." 85.167.66.187 8. jul 2009 kl. 22:55 (CEST)
Kunstkritikere kan sette sammen utstillinger, men da trår de selvsagt ut av sin rolle som kritikere.
Sukk, i steden for å sutre kan man selvsagt forsøke å ta et tak selv på å forbedre en setning som ikke har kommet heldig ut. Hva med denne setningen: «Selv om New York og den øvrige kunstverden på 1940-tallet ennå ikke hadde vennet seg til New Yorks avantgardismen, hadde de fleste av disse kunstnerne (som senere ble store navn) flere etablerte kritikere som støttet deres arbeid». Finn Bjørklid 8. jul 2009 kl. 23:17 (CEST)

Mangler[rediger kilde]

Artikkelen nevner ikke marxistisk kunstkritikk, som har vært en dominerende strømning gjennom hele det 20. århundre. (For å sitere Hermann Hesse om Georg Lukács: «Svært begavet, dessverre.»). Generelt er saken dominert av for mye synsing; jeg har fjernet noe av det, enda det inneholdt to referanser. I denne konteksten var de simpelthen anekdotiske, hva som også preger andre deler av artikkelen (Monet, f.eks). Asav (diskusjon) 13. des. 2014 kl. 03:01 (CET)[svar]

Referanser[rediger kilde]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kunstkritikk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 03:29 (CEST)[svar]