Diskusjon:Kabel

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Heisann folkens.

Jeg er ikke fullt ut bevandret innenfor sjøfartens / sjøfarernes begreper. Allikevel kom jeg til å bite meg merke i beskrivelsen av trosser, og at en trosse opprinnelig hadde en lengde på 182,5 meter. Dette fikk meg igjen til å assosiere dette lengde-begrepet med én Knop eller én nautisk mil. Én nautisk mil er jo, som mange kjenner det, 1.852 meter, og jeg undrer rett og slett på om én gammeldags trosse-lengde kanskje kan være 1/10 nautisk mil, dvs 185,2 meter, istedenfor 182,5 meter???

I den forbindelse undrer jeg over om den gamle og opprinnelig oppgitte trosse-lengden på 182,5 meter kan være en skrivefeil fra artikkel-skaperen? Medfører det riktighet at en trosse-lengde fra gammelt av er 182,5 meter, og altså ikke 1/10 nautisk mil, og hva er eventuelt historien bak at trosse-lengde ble satt til akkurat 182,5 meter???

Jeg beklager om det faktisk viser seg dumt av meg å spørre, men sammenhengen med Knop / nautisk mil ble for overhengende til å unnlate å spørre om dette!

Jeg har ikke foretatt noen endringer i artikkelen, da jeg heller ikke har satt meg tilstrekkelig inn i fag-terminologien :)


Mvh Fred T Johansen Dette usignerte innlegget ble skrevet av Fredtj (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Det er slett ikke dumt å spørre. Det er derimot nyttig. Jeg vil tro du har rett i antagelsen om at det er en skrivefeil. Som alt annet som er menneskeskapt er ikke Wikipedia heller feilfritt og slike spørsmål kan bidra til å fjerne en av dem eller eventuelt få en bemerkning som gjør at det ikke er noen grunn til å stusse. Jeg har brakt spørsmålet videre til den som la inn akkurat det tallet så får vi se. Haros (diskusjon) 19. des. 2017 kl. 01:41 (CET)[svar]
Her har det skjedd en feilkobling i spennet mellom hjerne og fingre under skriving. De to siste sifrene er byttet om - det skal selvsagt være 185,2 med utgangspunkt i 1852 meter. Beklager for egen del og takk for at Fred T. gjør oppmerksom på feilen. 91 (diskusjon) 19. des. 2017 kl. 07:40 (CET)[svar]