Diskusjon:Jørgen Randers

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Lagt til referanser og fjernet mal referanseløs[rediger kilde]

Har lagt til referanser og har fjernet mal for referanseløs. At Jørgen Randers er sønn av Gunnar Randers er så alment kjent og så lett å kontrollere at det behøver ingen referanse. Dersom noen allikevel ser behovet for det så får de finne referanse for det og legge den inn selv. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 31. jan 2013 kl. 11:33 (CET)

Ønske om ettbarnspolitikk[rediger kilde]

Denne setningen ble fjernet fra artikkelen, ved å vise til et eller annet personlig engasjement. Jeg ser ikke dette personlige engasjementet i denne redigeringen. Mulig jeg er blind. «Han har blant annet uttalt «Jeg har en intens uvilje mot folk som synes det er viktig å ha mange barn.»[1] i forbindelse med utspill om at vi bør innføre ettbarnspolitikken.[1]

Referanser[rediger kilde]

  1. ^ a b Ekstrem-Randers Morgenbladet 25. januar 2013 «Ettbarnspolitikk bør innføres som klimatiltak, sa klimaforsker Jørgen Randers»

» https://no.wikipedia.org/w/index.php?title=J%C3%B8rgen_Randers&diff=11687347&oldid=11687228 Om ingen kommer med seriøse motforestillinger eller gode omformuleringer setter jeg dette inn igjen i artikkelen. Når NRK benytter ham som ekspertkommentator, bør det opplyses om hva han står for på et slikt viktig område. Nsaa (diskusjon) 2. sep 2013 kl. 23:27 (CEST)

Randers oppnådde sitt akademiske ry på kvantitativ modellering av det han på 70-tallet anså var et sannsynlig scenario for fremtidig uvikling innen ressurstilgang, demografi, matproduksjon og forurensning på globalt nivå. 40 år etter at spådommene fra forskergruppen hans nådde bestselgerlistene har det vist seg at de aller fleste spådommene slo spektakulært feil. Men dette har gjort at han får kritiske sprørsmål når han fremfører de samme scenariene som tidligere ikke slo til. Hvordan fremstille på en objektiv måte at metodene og modellene Randers utviklet har svært stor faglig og ideologisk innflytelse, selv om prediksjonene fra disse modellene viste seg å være helt feil? At han har uttalt seg fordelaktig om ettbarnspolitikk og kritisk til demokrati på 2010-tallet kan kanskje regnes som bagatellmessig sammenlignet med innflytelse han har hatt på deler av opinionens og miljøbevegelsens virkelighetsoppfatning gjennom 40 år. H@r@ld (diskusjon) 3. sep 2013 kl. 00:01 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jørgen Randers. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. sep. 2019 kl. 06:22 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jørgen Randers. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. jun. 2023 kl. 09:34 (CEST)[svar]