Diskusjon:Ingenting

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hmmmm. Jeg kategoriserer artikkelen, under tvil, i "Filosofi". Artikkelen hører ikke hjemme i "Matematikk", ettersom begrepet "Ingenting" ikke hører hjemme der. --Brusdal 16. aug 2005 kl.13:27 (UTC)


Dette er en ordforklaring som er helt kildeløs og som trenger til kraftig utbedring for å fortelle leseren noe. Når jeg leste artikkelen første gang fant jeg ikke ut hva dette handlet om. Nå har jeg sjekket mer og hvor sier Aristoteles noe om dette, han skrev ikke på norsk og hvilket ord brukte han? Videre er det som sies så kort at det ikke sier noe uten å undersøke andre kilder. Beklager, men slik dette nå står så vil det være mye arbeid å få noe ut av oppslaget. Artikkelen trenger å merkes som unøyaktig eller uleksikalsk eller kildeløs.
  • Bokmålsordboka oppgir: «ingenting»I ~ting n ubøy (av II ingenting) resultatet ble et rent i- ingenting II ~ting pron, ikke noe (som helst) det gjør i- / ikke for i- / late som i- / det greier du som i- uten vanskelighet / for en slikk og i- svært billig
  • dvs inne i et vakuum finnes ikke ting, dvs der finnes ingenting, samme for tomhet, der er det tomt for ting. Begge ord er fine oppslag for ingenting.
  • Norsk riksmålsordbok (som er en en god del grundigere enn Bokmålsordboka) er litt mer utfyllende i sin forklaring: «Ingenting»: ingen ting; ikke noget; intet (se ting) og for et ingenting: noget som er uten enhver betydning; noget helt betydningsløst eller ubetydelig. Norsk riksmålsordbok har masse gode eksempler på hvordan ordet brukes på norsk. Ingen av eksemplene kommer fra filosofien, alle er enten fra litteraturen eller fra folkelig bruk.
  • Nothing gir en hel del treff i Internet Encyclopedia of Philosopy (søk på nothing i [[1]] . Får også gode treff i Stanford Encyclopedia of Philosophy [[2]] (begge er fagfellevurdert leksikon, gratis på nett og prima som kilde, brukes av Store norske leksikon). Spørsmålet som må kontrolleres er om norske filosofer oversetter nothing med ingenting, eller bruker en annen term. Kan det hende at filosofene bruker tomhet på norsk? Uansett må det forklares hva de forskjellige filosofene faktisk legger i ingenting?tomhet når de bruker ordet. Et forslag er å starte i de engelske og tråkle seg tilbake til snl.no og se hva som dukker opp [[3]]
  • Her trengs For det første å skaffe artikkelen kilder og så: 1. å forankre ordet i hva det betyr på norsk, å forklare hva ordbøkene sier, men med hele setninger og få inn eksempler. 2. Å forklare hva vakuum er kort, men noe mer utfyllende enn nå er gjort og henvise til artikkelen. 3. tomhet er ikke et begrep i matematikken og da er det greit å skrive for eksempel «Tomhet må ikke forveksles med den tomme mengde i matematikken » (og en kort forklaring og henvisning til artikkelen den tomme mengden) 4. skille ingenting fra «null» i matematikken. 5. finne ut hva filosofene faktisk har filosofert om ingenting, se tips til videre utforsking ovenfor. 6. gå tilbake til 1 og sjekke at ordets bruk i norsk språk er ivaretatt. 7. underveis kan det ha dukka opp flere ingenting som er interessante å forklare. 8. Hvis noen er interessert i å gjøre noe kan jeg skrive alle eksemplene i nevnte store ordbok til dem (Norsk riksmålsordbok er på papir og nettutgaven koster en del penger). 9. Hvis noen oppdager noe i en av de store internasjonale filosofileksikonene og trenger å få noen sitater eller spesiellt interessante deler oversatt til norsk kan jeg hjelpe. (jeg har forlengst drukna i andre ord som ved nærmere undersøkelse viser seg at det kan skrives mye om og ikke bare tåkespråk som også trenger mer arbeid. Skriv her eller send meg en epost så gjør jeg hva jeg kan.Alea iacta est Stallo (diskusjon) 17. des 2012 kl. 21:45 (CET)