Diskusjon:Incest/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Falske anklager[rediger kilde]

Jeg forsøkte å legg til en link til Wikipedias artikkel om falske anklager av seksuelle overgrep mot barn. Denne ble fjernet umiddelbart. Dette er underlig da dette er meget relevant i denne sammenheng, spesielt i Norge, der incest av Barneombudet blant annet blir definert som seksuell omgang mellom en voksen i en foreldrerolle og et barn, og landet har en hårete historie basert på falske anklager. Dersom editorer mener det er upassende med en ekstern link til en engelsk Wikipedia artikkel om dette, kan falske incest anklager kanskje bli et eget punkt.Godtadet 3. apr 2009 kl. 23:23 (CEST)

Grunnen til at den ble fjernet, var at vi ikke lenker til andre wikipedia-artikler på den måten. Eksterne lenker er lenker utenfor Wikipedia som sier noe om emnet. 3s 3. apr 2009 kl. 23:07 (CEST)

Se også seksjon[rediger kilde]

Jeg ønsker å legge til en se også seksjon med link til Falsk anklage om seksuelt overgrep av barn. Dette fordi temaet ikke får særlig plass her og heller ikke passer her, men vil supplere det som nevnes om justismord og Trygve Lange-Nielsen.Godtadet 3. apr 2009 kl. 23:22 (CEST)

Tendensiøst avsnitt[rediger kilde]

Under Blodskam/incest i norsk rettshistorie står det: «Kvinnene var da som nå et offer for mannlig brutalitet, for i neste omgang å bli slaktoffer for samfunnets bibelske livsanskuelse.» Dette er tendensiøse påstander.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.202.209.206 (diskusjon · bidrag) 4. jul 2011 kl. 00:25:55 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Det er et synspunkt og en forklaring som er såpass godt underbygd, bl.a gjennom artikkelen Forbrytelse og straff av Hans Eyvind Næss, og som også er oppgitt som referanse, at det er interessant å ha det med. Flere referanser med tilsvarende vinkling kan eventuelt legges til. 91 4. jul 2011 kl. 11:16 (CEST)
Setningen er kanskje dekkende for datidens rettsforståelse, men på den annen side: det er en såpass vurderende setning at dersom det er et direkte sitat, så bør det forsynes med anførselstegn og <ref>; hvis det ikke er direkte sitat, så bør det nok omskrives. Mvh --M Haugen 4. jul 2011 kl. 11:24 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Incest. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 00:59 (CEST)[svar]