Diskusjon:Hyen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Det har vært lansert teoriar om at den kjente oppdagaren, Kristoffer Columbus kom fra Hyen, men dette har aldri blitt bekreftet." Denne linja stod i den opprinnelige teksten,men ble fjernet av Stigmj. Teorier i flertall er feil, men setningen er ikke så tullete som det hørest ut. Tor Borch Sannes gav nemmlig ut boka Christopher Columbus – en europeer fra Norge? på Norsk Maritimt Forlag i 1991. se http://www.columbus-center.no/boka.htm

Vel, ifølge forskning.no så er denne boka som det refereres til en såkalt kultarkeologi, eller fantasifull arkeologi. Et lite utsnitt fra denne artikkelen sier at: «Sannes bruker klassisk kultarkeologisk kildekritikk og støtter seg tungt på Columbus’ sønns biografi over faren, som gjerne tas med et atlanterhav av salt av vanlige historikere». Denne artikkelen er også grei å lese. --Stigmj 14. sep 2006 kl. 17:15 (UTC)
Virker som en typisk ting som brukes i lokal markedsføring. Det er et oppslag om dette på stedet. Vinguru (diskusjon) 27. jul. 2017 kl. 11:13 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hyen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 18:29 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hyen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. apr. 2019 kl. 18:22 (CEST)[svar]