Diskusjon:Human-Etisk Forbund

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Trossamfunn/Livssynssamfunn[rediger kilde]

Det er vanlig å skille mellom trossamfunn og livssynssamfunn, og HEF passer dårlig inn i kategorien trossamfunn fordi de ikke har noen tro. De er også selv veldig påpasselige med at man fra myndighetenes side alltid bruker begrepet 'tros- og livssynssamfunn' for å fange opp begge kategorier. Jeg fjerner den derfor fra kategorien 'trossamfunn', og oppretter ny kategori 'livssynssamfunn'. Chris Nyborg 17. okt 2004 kl.10:48 (UTC)

Jeg synes at artikkelen er altfor kort og krever mer tekst. Ungdomsforbundet har jo nå markert seg på brorparten av plassen. --Finn Bjørklid 23. nov 2005 kl.14:14 (UTC)
Merka den som stubb jeg, men det er stort sett alt jeg kan bidra med for å gjøre den større;) OPus- (mld, film) 23. nov 2005 kl.14:17 (UTC)

Død lenke[rediger kilde]

Under automatisk robotkjøring blei det oppdaga at følgende eksterne lenke var ødelagt. Vennligst sjekk om lenka faktisk er ødelagt, og fiks eller fjern den om det er tilfellet. Les mer…

JhsBot * 21. mai 2006 kl.10:42 (UTC)

Fikset. --EIRIK\diskusjon 6. jan 2007 kl. 00:30 (CET)

Humanisme vs. Human-etikk[rediger kilde]

Det er viktig å presisere at Human-Etisk Forbunds filosofiske grunnsyn er profan-humanisme, og KUN det! Den tradisjonelle humanismen og de fleste humanistiske filosofer har vært kristne. Det må ikke bli slik, at en sekt (som Kristian Horns datter har kalt HEF), skal ha enerett på humanisme-begrepet. Det er en tilrøvelse! Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.212.17.71 (diskusjon · bidrag)

Den anonyme brukeren 80.212.17.71 mener det som i dag står om Human-Etisk Forbunds verdimessige og filosofiske grunnlag er en tilsnikelse i forhold til humanismebegrepet. Denne anonyme person demonstrerer dermed for det første at han/hun ikke har fått med seg hvordan humanisme blir definert internasjonalt. Wikipedia kan ikke ha en begrepsbruk som uten forklaring og gode grunner skiller seg fra internasjonal språkforståelse og -bruk. For det andre demonstrerer han/hun sin antipati mot Human-Etisk Forbund gjennom en fullstendig avvisning av forbundets selvforståelse som releavnt i denne sammenhengen. En insistering på å kalle forbundets grunnlag for profan-humanisme er POV. Profan er et like lite nøytralt ord som neger er det. Det er kontekstavhengig. Ordet er da også så godt som ukjent brukt av organiserte humanister om seg selv, men brukes nettopp av kristne som skal understreke (POV - ikke sant?) at humanismen er noe mer enn et sekulært livssyn.
Henvisningen til en uttalelse fra Kristian Horns datter om at HEF er en sekt, er ikke noen begrunnelse for at så er tilfelle. Det trengs vel en litt mer utførlig begrunnelse, gjerne med henvisning til en definisjon av sekt osv. Ellers blir igjen dette intet annet enn POV.--Lars Gule 6. jan 2007 kl. 18:46 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Human-Etisk Forbund. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 17:24 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Human-Etisk Forbund. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. mai 2018 kl. 02:01 (CEST)[svar]