Diskusjon:Hausmannsområdet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Vaterland?[rediger kilde]

Det står: "Hausmannsområdet avgrenses i sørøst av Storgata og strøket mellom Storgata og Akerselva, tidligere kalt Fjerdingen". i Vaterland artikkelen står det på sin side at den ligger sør for Storgata. I og med at Vaterland ikke nevnes i denne artikkelen, er det da korrekt å anta at Vaterland kun ligger sør for Brugata? Yosh 20. jan 2010 kl. 00:12 (CET)

Jeg har iallefall nå antatt dette, og opprettet artikkelen Fjerdingen. Yosh 21. jan 2010 kl. 01:53 (CET)
Tror ikke det finnes et klart svar på om begge sider av Brugata er Vaerland eller om bebyggelsen på nordsiden er Fjerdingen. Har nyansert litt i art. Fjerdingen. Helge Høifødt 21. jan 2010 kl. 22:26 (CET)
Vaterland er området som var fylt ut i fjorden vest for elveoset. Altså syd for Brogaten. Middelalderens strandlinje fulgte Grønlandsleiret.

Lite kjent?[rediger kilde]

«Strøksnavnet er lite kjent, slik det ofte er med navn på strøk nær bysentrum som er dominert av handel og arbeidsplasser.» Sannheten er vel at dette ikke er et genuin strøksnavn, men en moderne konstruksjon.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 178.74.21.185 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Ja det kan være, men skal vi skrive dette trengs en god kilde som dokumenterer dette. --Mvh Erik d.y. 16. des. 2016 kl. 18:42 (CET)[svar]
«Hausmannskvartalene» finnes brukt i norsk presse i alle fall tilbake i 1980. Det gjør ganske riktig ikke begrepet til noe hevdvunnet strøksnavn. Jeg antar at navnet er kommet til i etterkant av diskusjonene om den såkalte Hausmannslinja, en «motorveg» som var planlagt og omtalt på 1960-tallet. Men dette er noe svakt kvalifisert gjetting. Hilsen GAD (diskusjon) 20. des. 2016 kl. 10:18 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hausmannsområdet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 11:33 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hausmannsområdet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. feb. 2021 kl. 07:58 (CET)[svar]