Diskusjon:Generasjonsveksling

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Oklar eller sammanblandad definition?[rediger kilde]

Denna artikel lider litet av samma problem som den engelska systerartikeln en:Alternation of generations: den domineras av botanikmaterial, medan de intressanta zoologiska exemplen inte finns med eller nämns mycket kortfattat. Jag skrev ett rätt långt inlägg där, på en:Talk:Alternation of generations#Unhappy and contradictory development of terminology., och skall bara ta upp det som mer specifikt rör den norska artikeln.

Nowpartikeln har kvar den allmänna definitionen och nämner generationsväxling bland djur i det första stycket. När artikeln byggdes ut till sitt nuvarande innehåll, här, tillkom nästan bara botanikmaterial; och de olika former av generationsväxling som tas upp rör bara växter. Jag kom däremot in på detta för att jag ville ha en hänvisning för livscykeln hos maneterna.

Artikeln Generasjonsveksel i fjerde utgaven av Aschehougs konversasjonsleksikon (Bind VII, Oslo 1956) är helt enkelt uppdelad i två delar, där den första (kortare) handlar om djur och den andra om växter. Det är ett sätt man kan hantera detta på; fast generationsväxling förekommer tydligen också hos svampar (sopper), som ju numera inte räknas som växter. Jörgen B 15. feb 2012 kl. 22:59 (CET)