Diskusjon:Gamle Aker

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg kjenner ikke noen kilde som bekrefter at betegnelsen Gamle Aker ble brukt om Akerbygda slik det fremstilles i artikkelen. 'Gamle Aker' oppsto i følge kildene jeg kjenner i 1861 da Aker sogn ble delt (Vestre Aker kom til) og Aker kirke og sogn fikk navnet Gamle Aker, sannsynligvis for å unngå forveksling. Denne artikkelen bør flettes med artikkelen Aker, som inneholder stort sett samme informasjon. Helge Høifødt 7. des 2006 kl. 20:04 (CET)

Enig med Helge Høifødt. Aker omfatter/t etr langt større området enn Aker Kirke og den nåværende betegnelsen Gamle Aker. --PaulVIF 11. des 2006 kl. 22:56 (CET)
Undertegnede redigerte artikkelen slik at den omhandlet distriktet, menigheten, kirken og prestegjeldet Gamle Aker. Mitt tillegg ble imidlertid flyttet til "Gamle Aker menighet" av Bruker:Orland, som samtidig har sperret meg for kommentarer til sin diskusjonsside. Gamle Aker (som menighet og distrikt) oppleves av lokalbefolkningen som ganske annet enn kun Gamle Aker kirke. Slik artikkelen står nå, bør den kanskje flettes, men når Bruker:Orland fjerner bidragsytringer som kan medvirke til at artikkelen har berettigelse, stiller jeg meg enig i at alt enten kan knyttes til "Aker" eller "Gamle Aker Kirke." Lokalbefolkningen vil ikke være enig, men ære være dem som bestemmer... Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.212.17.71 (diskusjon · bidrag) 8. jan 2007 kl. 19:12 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)
(Min diskusjonsside er åpen for registerte brukere, bare så det er nevnt. --MHaugen 8. jan 2007 kl. 19:17 (CET))

Artikkelen er byttet ut med innholod som gjelder strøket Gamle Aker. Informasjon fra det som er slettet som kan utfylle artikkelen om Aker flettes inn der.Helge Høifødt 8. jan 2007 kl. 20:53 (CET)

Jeg er skeptisk til å kalle dette for et strøksnavn. Jeg tror ikke det er riktig å påstå en så direkte sammenheng mellom menighet/ kirke og strøk. Navnet blir særlig problematisk fordi det kommer fra en tid da området ikke var oppdelt i strøk, og navnet hører derfor til et mye større område. Er det ikke mer presist å bruke navnet Egebergløkka? Henrikmc 21. mai 2010 kl. 12:10 (CEST)[svar]