Diskusjon:Frelse (kristendom)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne siden er dels forkynnende, og dels et uttrykk for oppfatninger som ikke er felles for alle kristne. Jeg kan jobbe med den, men ikke så sent på kvelden, så jeg merket den med {{objektivitet}}. Cnyborg 30. mar 2006 kl.22:24 (UTC)

Ja, dette er et litt vanskelig «tema», som jeg forsøkte å utvide - og gjøre mer presist, egentlig mer objektivt, og samtidig beholde en del av de «uttrykk og setninger» som var i den første versjonen, da siden var ny. Desverre så må denne siden være forkynnende, det ligger i dens tema. (tittel). Jeg tenkte selv å, eller håpet noen kunne, skrive mer under avsnittet bakgrunn, som kun er påbegynt med stikkord. Denne siden har tittel Frelse (kristendom), så det er veldig klart hva som skal stå her. Det dreier seg om hva det står i bibelen. Hva mennesker tror, ikke klarer å tro, eller strever med å tro har vel ikke så stor betydning. Jeg tror ikke det er slik at ulike kristne kan ha så forskjellig tolkning av hva frelse er. Her kommer en tanke som passerte gjennom hodet mitt nå, som kanskje kommer litt på siden av hva som er tema her i denne «diskusjonen». Det må ikke bli så gammeldags her på wikipedia at en ikke kan skrive rett fram hva som står i Bibelen. Norge er idag et land der hele verden «flyter inn». Vi har blitt et annet land, enn for bare noen år tilbake. På wikipedia må det ikke være slik at «ikke vitenskapelige synspunkt», eller «ikke beviselige historiske ..», ikke får være med. Eller tar jeg feil... Det må være slik at synspunkt fra alle religioner og grupperinger kan være med. Likeså omtale av mytologiske personer og overtro. Men, slikt må komme fram i teksten. La dette bli et skikkelig oppslagsverk. Jeg mener slikt oppslag som frelse og lignende, men selvsagt ikke krenkende oppslag med - å «publisere bilder av Muhammed», «brenning av bibler», osv... --Halvard 1. apr 2006 kl.19:43 (UTC)
Å si at «denne siden [må] være forkynnende» er en fallitterklæring i forhold til Wikipedias mål om objektivitet. Ser man på avsnittene om kristendom i en:Salvation er det fullt mulig å skrive det på en objektiv måte. Cnyborg 1. apr 2006 kl.21:36 (UTC)
Takk for god innsats. Siden har blitt bedre. Det jeg tenkte om forkynnende, var at frelse for menneskene er «innertieren», selve kjernen og målet i forkynnelse og misjon. Så den er jo forkynnende på det viset at den frambringer «det gode budskapet», som det blir kalt. Men det jo mange grader, fra forsiktighet og nøkternhet til det prangende og følelseladdede. --Halvard 2. apr 2006 kl.10:32 (UTC)
Jeg la til noe om trosbevegelsen. Det var den beste overskriften jeg kom på. Det er mulig at overskriften «Protestantiske kristne» kunne vært omarbeidet noen. --Halvard 2. apr 2006 kl.11:33 (UTC)

Frelse - syndefallet[rediger kilde]

Bør ikke frelse relateres til syndefallet? Syndefallet medførete at de første menneskene driftet vekk fra Gud og hans vilje. Formålet med Guds frelsesplan er å gjenskape den idealtilstanden som i sin tid gikk tapt ved syndefallet. Frelse må således knyttes til at vi vender tilbake til Gud og hans vilje - usignert innlegg 27. nov 2006 kl. 11:35 fra 195.134.43.7

Jo, det er vel et poeng du har der. Klarer du det? Det ville vel passe med et eget avsnitt Sydefallet helt i begynnelsen. Og du kan signerer dine diskusjonsinnlegg ved å trykke (klikke) på den nest siste knappen på toppen av redigeringsvinduet. En signatur skapes når en skriver fire slike tegn ~ tett etter hverandre -- Halvard 27. nov 2006 kl. 17:49 (CET)

frelse sett i lys av syndefallet[rediger kilde]

Jeg skal tenle litt på hvordan jeg skal formulere meg. Ser at du har supplert litt i den artikkelen som jeg skrev om syndefallet. Det er bare fint om den får en slik innledning før man fortsetter med tolkningen av selve syndefallet. Det er også første artikkel som jeg skriver her i wikipedia og det hadde vært fint om du som er mer erfaren får artikkelen mer i overenstemmelse med gjeldende standarder. Geir Ove Espås

Hei Geir Ove. Wikipedia trenger alle bidrag, men det finnes begrensninger i form av noen rettningslinjer. Som å ta hensyn og vise respekt for andre og slikt noe. Dette finnes omtalt på på hjelpesidene. Men det er sterkt å anbefale at du logger deg på og får et brukernavn. Dette kan være annonymt om du ønsker. -- beste hilsen Halvard 30. nov 2006 kl. 22:50 (CET)
Nå ser jeg sammenhengen - mellom siden syndefallet og denne om frelse. Tolkningen: frelse sett i lys av syndefallet, som er skrevet på siden syndefallet er det som diskuteres litt lengre opp her under overskriften Frelse - syndefallet. Da jeg ordnet litt forleden på siden om syndefallet følte jeg at det som står der heller burde stått på denne siden, det hører mer hjemme her. Kommer trolig til å flytte det hit. --Halvard 30. nov 2006 kl. 22:59 (CET)

En stund siden sist nå, men har fått supplert med noen tanker om sammenhengen mellom syndefallet og frelse og hvilken betydning Jesus har i Guds frelsesplan (Geir)