Diskusjon:Folkeslag

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Etter hva jeg kan se omhandler artiklene om etnisitet og folkeslag det samme emnet.Alenepaagata 13. aug 2010 kl. 12:37 (CEST)

Denne artikkelen blander sammen, etter hva jeg kan se, minst to begreper. 'Folk' som i 'folkeslag' (som bør flettes med etnisitet) og 'folk' som i allmuen, motsetningen til leder/styre/herskerskiktet av samfunnet, og 'folk' som i samfunnet mer generelt (litt merkelig definisjon men ok). Siden kan kanskje beholdes som en slags pekerside, hvor en introduseres og gjøres klar over de ulike (men relaterte) betydningene? Krever i såfall god opprydning - Alenepaagata (diskusjon) 2. jul 2012 kl. 11:27 (CEST)

Folkeslag/folke gruppe og etnisitet - fletting[rediger kilde]

Nå er etnisitetartikkelen endret. Nå skal det forhåpentligvis være definert slik at det er en artikkel Folkegruppe/folkeslag-artikkelen kan lene seg på. Disse to oppslagene bør ikke flettes. Dette oppslaget bør omtale folkeslag/grupper som oppstår som en konsekvens av etnisitet. Artikkelen trenger veldig til utbedring og utvidelse. --Stallo (diskusjon) 3. feb 2013 kl. 11:21 (CET)

Her er også et sabla surr med peoples og ethnic groups i lenkene. Denne artikkelen bør innlede med å si hva folkegruppe er, det gjør den nå, det er en etnisk gruppe. Det som nå mangler er skikkelig utvidelse, omtale og henvisning til alle folkegruppene i verdensdelene som kan lenke videre til de større artiklene. Stallo (diskusjon) 3. feb 2013 kl. 13:18 (CET)

Jeg har skrevet om artikkelen til kun å ha handle om begrepet folk, ikke etnisitet. --Finn Bjørklid (diskusjon) 3. jun. 2014 kl. 00:27 (CEST)[svar]

Går tilbake til forrige versjon, den var kildebelagt. Vær så snill å ikke fjern kildebelagt materiale og ikke erstatt det med tekst uten kilder. Artikkelen kan ikke basere seg på Bokmålsordboka slik det nå ble gjort. Det som mangler er å finne kilder på hvordan folk, folkegruppe og folkeslag ble brukt tidligere. I dag er dette oftest synonymt med etnisk gruppe (tidligere var det ikke det), men ordet folk har også andre betydninger som heller ikke var tatt med, men så er det et spørsmål om hvor mye ordbok dette skal være. Det jeg mangler for å komme videre her er å finne disse kildene hvor den tidligere bruken av ordene folk, folkegruppe og folkeslag fremgår og her holder ikke Bokmålsordboka anno 2000-tallet eller en svensk ordbok eller etymologiske ordbøker, de gir rett og slett ikke grunnlag for artikkelen. Enn så lenge er det fortsatt et åpens spørsmål om ikke det beste er fletting. Vi får holde oss til kilder først, skrive etterpå, nå er det i alle fall forsvarlig, om enn langt fra idéelt. --Dyveldi ☯ prat ✉ post 13. jul. 2014 kl. 14:47 (CEST)[svar]
Jeg har forsøkt å splitte opp i kapitler og gjøre artikkelen litt mer leselig. Jeg har ikke fjernet kildebelagt materiale. Jeg er ikke sikker på om «folkeslag» og «etnisitet» har det helt godt i samme artikkel. Innholdet av de to utrykkene kan godt være sammenfallende (mange etniske grupper er også genetiske grupper, mange folkeslag har genetisk opphav både herfra og derfra), men innfallsvinkelen er så forskjellig. Petter Bøckman (diskusjon) 8. apr. 2015 kl. 09:54 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Folkeslag. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. sep. 2017 kl. 01:22 (CEST)[svar]