Diskusjon:Det kommunistiske manifest

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I de eksterne lenkene står det at førstesetningen er hennholdsvis:«Et spøkelse er på ferde i Europa - kommunismens spøkelse.» og «Et spøkelse går omkring i Europa - kommunismens spøkelse.» Hvorfor står ikke dette i artikkelen?--Petter Per 29. nov 2011 kl. 18:46 (CET)

Thranittene og manifestet[rediger kilde]

Dette er neppe korrekt: "Allerede i 1849 ble deler av Manifestet utgitt på norsk i Arbeiderforeningernes Blad, redigert av Marcus Thrane." Hverken min egen eller f.eks Thrane-biograf Harald Berntsen finner spor av Marx (eller Engels) hos Thrane (se Berntsens biografi 2021 s. 10) Det trenger kilde. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Terjeras (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Bruker:Terjeras Det ble lagt inn av Bruker:Pungmose for 15 år siden - https://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Det_kommunistiske_manifest&type=revision&diff=616651&oldid=550338 - men vedkommende har ikke vært aktiv de siste 9 år - https://no.wikipedia.org/wiki/Spesial:Bidrag/Pungmose - så det er vanskelig å vite hvor hen har det fra så lenge det ikke er lagt inn noen kilde. Jeg har lagt inn en merknad om manglende referanse i artikkelen. Hvis det er helt usannsynlig kan det vel evt. slettes. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 22. apr. 2021 kl. 11:26 (CEST)[svar]

Ja. Berntsen skriver: (s. 10, forordet): «I det følgende vil det gå fram at i materialet etter Thrane fins det ikke noe som helst spor av lesning av noe skrift av Marx. Ingen oppgående leser av Thranes kaliber ville ha unngått å reagere merkbart på å lese en så brilliant og fengende skribent som Marx, det være seg negativt eller positivt.» Dette usignerte innlegget ble skrevet av Terjeras (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)