Diskusjon:Det forente kongedømme Israel

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Arkeologisk/historisk grunnlag?[rediger kilde]

Denne artikkelen kan synes å basere seg, nærmest utelukkende, på hendelser beskrevet i Bibelen. Bibelen regnes ikke av historikere som et historisk verk og kan ikke benyttes som en basis for faktiske hendelser - de må støttes opp av historiske nedtegnelser fra flere hold. Artikkelen bør blir mer klargjørende på hva som som er hentet fra bibelske kilder og hva som er hentet fra andre mer presise historiske kilder.

Dette er ikke ment som en kommentar for å motstride noens tro, men faktum er at religiøse verk trenger støtte fra en uavhengig historisk kilde for å anerkjennes som historisk plausibel.

Litt opprydding i språket vil også gjøre artikkelen godt. Pr. i dag fremstår den mer som en subjektiv redegjørelse, fremfor en historisk og arkeologisk artikkel - som den står kategorisert under.

Et godt eksempel på å løse en slik artikkel på kan ses her: http://no.wikipedia.org/wiki/David_av_Israel I denne artikkelen deler man inn i historiske kilder og bilbelske kilder. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 178.232.150.119 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Det er nok riktig. Det er mye som gjenstår i denne artikkelen. En del røde lenker er ukorrekte, og pussig nok er det en henvising til Bibelen som historisk kilde som ikke var skrevet. Noe av de du etterlyser kommer i noen avsnitt nederst, men det er selvsagt ikke godt nok. Jeg ser forøvrig at dette er pinlig nok mitt eget verk, fra februar i 2010. Til mitt forsvar så har jeg skrevet mye av David av Israel også... :-) --Finn Bjørklid 3. jan 2011 kl. 01:01 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Det forente kongedømme Israel. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jun. 2019 kl. 03:27 (CEST)[svar]

Monarker og bibelsk kronologi[rediger kilde]

Kolonnen "Notater" er mangelfull. Se Saul og David. Denne siden er blitt beskyttet etter vandalisme. Men det kan være nye/uregistrerte brukere som kan hjelpe til med dette. Kronny (diskusjon) 15. okt. 2023 kl. 12:26 (CEST)[svar]