Diskusjon:Den norske løve

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Peterssens utforming[rediger kilde]

Det var da rart å ta vekk kongeflagget med Peterssens løvetegning og som er slik kongefamilien selv bruker det. Salomonsens versjon er ikke spesielt vakker eller heraldisk. Kan vi ikke ta inn igjen Peterssens løveflagg ?? Hilsen Hans C (diskusjon) 10. jun 2013 kl. 10:41 (CEST)

Takk til Ro ede som gjenoppretter disse merkelige utspillene fra Fry som nekter å se forskjellene på Salomonsens og Peterssens løveutforminger. På engelsk wikipedia er Fry insisterende på å ha Salomonsens utforming, så jeg har nesten gitt opp å forklare Fry forskjellene etter å ha prøvd flere ganger.Hans C (diskusjon) 20. jun 2013 kl. 10:52 (CEST)

Fra kongeflagg til kongeflagget[rediger kilde]

Bruker Fridolin freudenfett forandret 16. desember navnet i filene «Kongeflagg.png» og «Kongeflagg.svg» fra Kongeflagg til Kongeflagget. Begrunnelsen var at «"Kongeflagg" is a misspelling of the proper noun». Endringenn forandrer intet i artikkelen; både tekst og bilde forblir som før. Navneendringen er helt unødvendig og dessuten feil. Fridolin er kyndig i flere språk, men åpenbart ikke i norsk. Han vet derfor ikke at et egennavn både i tekst og tale kan brukes enten i ubestemt eller bestemt form og likvel stadig er samme navn.

Fridolin burde ha gått til kilden, som er Regjeringens resolusjon av 15. november 1905: «Den norske Regjerings Resolution, hvorved det bestemmes, at Norges Kongeflag eller det Flag, som benyttes af Kongen og den kongelige Familie,​ skal være et høirødt Flag, hvis Bredde skal forholde sig til dets Længde som 5 til 7 og indeholdende en opreist, kronet gylden Løve, holdende i Forlabberne en opløftet Stridsøkse med gyldent Skaft og Blad af Sølv.» Kongeflaggets offisielle navn ved tilblivelsen var Norges Kongeflag i ubestemt form. At det i dag staves Norges kongeflagg eller i bestemt form kongeflagget, er bare en følge av senere rettskrivningsreformer. Roede (diskusjon) 21. des. 2020 kl. 09:34 (CET)[svar]