Diskusjon:Den katolske kirke/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Skoleoppgave[rediger kilde]

Hei, eg har en skole oppgave, er det noen som vil hjelpe meg med litt info om den katolske eller den ortodokse kirken?

I søkefeltet til venstre skriver du Den katolske kirke og så klikker du eller Søk. –Peter J. Acklam 4. mai 2005 kl.11:48 (UTC)

Populær side[rediger kilde]

Så netopp på Spesial:Mostlinked. Det er nesten 2 500 sider som lenker til Den katolske kirke. Wolfram 1. okt 2005 kl.21:56 (UTC)

Årsaken til det er vel først og fremst det enorme antallet kardinalbiografier; sist jeg telte var det mer enn 1800 av dem. Men det må også være veldig mange andre sider som lenker hit.Cnyborg 1. okt 2005 kl.22:25 (UTC)

katolsk portal[rediger kilde]

Hei synes det hadde vært en god idé å lenke til den katolske portalen på wikipedia http://no.wikipedia.org/wiki/Portal:Den_katolske_kirke Iviking

Det er lenket til den; malen ligger nederst på siden der den skal være. Cnyborg 16. jan 2006 kl.18:01 (UTC)

katolikk + homofil, går det an?[rediger kilde]

hei!

jeg lurer på hvordan jeg kan finne noe om katolikkers syn på homofili?

Det står lite eller ingenting om det her på wikipedia.no, men du finner en artikkel på http://www.katolsk.no/artikler/homofili.htm. Cnyborg 14. apr 2006 kl.00:25 (UTC)

Seksuelt misbruk[rediger kilde]

Denne artikkelen mangler et kapittel om seksuelt misbruk i den katolske kirke. Temaet har vært kjent i mange år og er dessverre fremdeles høyst aktuelt. Se f.eks. en:Catholic sex abuse cases.
Ohedland 7. apr 2010 kl. 19:12 (CEST)

Helt klart. Regner med det ikke er nevnt her da temaet var omhandlet i De romersk-katolske sexskandalene frem til den ble slettet i 2008. For å sitere sletteloggen var det et «håpløst utgangspunkt for en artikkel», men mulig det er noe som kan gjenbrukes. Kopi fra 2007Nivix 7. apr 2010 kl. 23:24 (CEST)
Dette stoffet er nå flyttet til en egen artikkel, Seksuelle overgrep innenfor den katolske kirke, da dette og annet hadde urimelig stor andel av hovedartikkelen. --Finn Bjørklid 12. jul 2011 kl. 10:41 (CEST)

Grunnlagt av Jesus eller Peter?[rediger kilde]

Den katolske kirke regner seg ikke som grunnlagt av apostelen Peter, men av Jesus Kristus. Dette står også i artikkelen, har jeg sett, så hvorfor står det at Kirken regner seg som grunnlagt av apostelen Peter i infoboksen til høyre? Eiriks1012 6. feb 2012

Det står i artikkelen og er kildebelagt. Engelsk Wikipedia er enig, og fører (mye av de?) samme kildene. Inntil videre ser jeg ikke noe til kilder på at Peter skulle være grunnlegger. Jeg tror det er helt rett av deg å endre dette. — the Sidhekin (d) 6. feb 2012 kl. 11:56 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Den katolske kirke. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 00:16 (CEST)[svar]