Diskusjon:Dødsfall under andre verdenskrig/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Indokinesiske krig[rediger kilde]

Det sies i innledningen at andre indo kinesiske krig startet i 1937. I artikkelen Første indokinesiske krig står det at den var fra 1945 - 1954. Da skulle den andre komme etterpå, men det er Vietnamkrigen. Så noe her er ikke i samsvar og bør rettes opp. --Harald Haugland 23. feb 2008 kl. 13:13 (CET)

Fjerning av innledning[rediger kilde]

Jeg hadde allerede begynt å oversette den engelske artikkelen, og hadde blant annet fått tatt innledningen. Jeg la denne inn i denne artikkelen. Innledningen ble imidlertid fjernet her. Det bør være en veldig god grunn til at denne ble tatt ut, hvis ikke setter jeg den inn igjen. --Kjetil_r 23. feb 2008 kl. 15:26 (CET)

svar til harald om indokina krigen[rediger kilde]

jeg skrev feil jeg mente den andre sino japanske krigen

angående indledningen[rediger kilde]

vel gjør som du vil, men jeg ville ikke at den skulle ligne for mye på den engelske og i tilegg så er mine dødstall anderledes i forhold til de som du skrev i inledningen og mine er også forskjellig fra den engelske versjonen og for det tredje så fjerna noen min indeleding, men uansett så kan du sette den inn igjen vis du vil, men endre litt på dødstalla da...hilsen han som laga siden men hver så snill og ikke endre på dødstallet...Dette usignerte innlegget ble skrevet av The Third Reich (diskusjon · bidrag) 23. feb 2008 kl. 16:13 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg ser at du har brukt høyere tapstall for Tyskland og Sovjetunionen enn man gjør på den engelske utgaven. Tallene du bruker bør absolutt belegges med en troverdig kilde. --Kjetil_r 23. feb 2008 kl. 16:24 (CET)

Vel vis du leser artikklen om tysklands historie så står det at tyskland mistet rundt 10 mil. mennsker og vis du ser på en side på internett så er sivile dødstall i tyskland ca. 3,5 mil. så da må vel militære dødstall være 6,5 ikke sant? når det gjelder soviet dødstall så se i boka til HP Willmot så står det 27 mil. og les på komenatren under..nettsiden jeg bruker for tyske dødstall har mindre militært dødstall enn mine dødstall men siden jeg stoler på artikkelen om styksland historie så brukte jeg nettsidens sivile dødstall siden vis dødstallet på sivilet hadde vært lavere så hadde det vært overdrevent høyt militært dødstall i tyskland

HVORFOR DØDSTALLET ER SÅ J**** HØYT I FORHOLD TIL MANGE ANDRE STEDER?[rediger kilde]

Vel vis man som i mitt tilfelle tar tar det høyeste tallet fra hver kilde for hvert land så ser man at tallet blir ektremt mye høyere enn bare rundt 50.000.000... Og jeg sier det igjen: jeg teller med den andre sino japasnke krigen og tysk ekspansjon før krigen

Det er mulig man burde delt litt opp i tall fra forskjellige kilder. Jeg mener at tallet for Mexico er feil. Det var muligens 5 som omkom fra Escuadrón 201, men ellers så var det kun noen få og små fartøy som ble påvirket. Kjetil2006 23. feb 2008 kl. 16:27 (CET)

akkurat mexico har jeg ikke så mye greier på den bare fulgte jeg den engelske versjonen

Militære tap ført som sivilister?[rediger kilde]

På engelsk Wikipedia står det om militære tapstall: 2 000 medlemmer av det norske forsvaret, 1000 medlemmer av motstandsbevegelsen og 709 som tjenestegjorde i krigen mot Sovjetunionen på tysk side . Det blir totalt 3709 tap på militær side. Det virker som noen av dem nå er ført som sivile tap. SteinarBergen 23. feb 2008 kl. 17:43 (CET)

Merker tabellen for tabellopprydding[rediger kilde]

Tabellen over døde under krigen sorterer ikke riktig. At jeg selv må lære meg hvordan det rettes opp er en ting, at seks forsøk fikk meg til å gi opp er en annen ting. Tallene må gjøres sorterbare, og det blir litt plundring for en med kunnskapene. TorSch 7. feb 2010 kl. 17:15 (CET)

Fjernet merke for opprydding, sortering er «kjekt å ha», men ikke noe absolutt krav, tilsvarende tabell på engelskspråklig Wikipedia har heller ikke sortering. En annen sak er at tabellen er av «gammel type» og vel bør oppdateres, men mulig det bør avventes inntil Lua er innført? Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 13. mai 2013 kl. 23:36 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Dødsfall under andre verdenskrig. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jun. 2017 kl. 16:59 (CEST)[svar]