Diskusjon:Buksamlerbier

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Systematikk[rediger kilde]

Bienes systematikk har gjennomgått store endringer i de siste årene, om mer blir det sikkert. Her er buksamlerbier blandet med resten av biene. Det ser ut for at det ikke er delt inn i større delgrupper, men direkte som slekter. --Beste hilsen Halvard 17. mai 2007 kl. 09:17 (CEST)[svar]

Buksamlerbiene er nå satt som egen familie og deles inn i underfamilier - etter Michener (2007). Montanus 9. nov 2010 kl. 10:32 (CET)
Skal man absolutt ha norske navn bør ma prioritere art, slekt og familie. Mellomliggende kategorier trenger ikke norske navn. Ut fra de allerede (få) vedtatte navn, og de foreslåtte bienavnene, foreslår jeg :denne bruken for kategorier allerede opprettet på Wikipedia:
  • familie Megachilidae - buksamlerbier
  • slekt Megachile - bladskjærerbier
  • slekt Osmia - murerbier
Bladskjærerbier og murer er allerede tatt i bruk på Wikipedia for sine respektive tribuser - hvordan håndtere dette?Montanus 9. nov 2010 kl. 11:11 (CET)
Praksisen er vel å bruke norsk navn der det finnes, og vitenskapelig navn der norsk navn ikke finnes. Det er ingen krav om å bruke det ene eller det andre konsekvent innen en gruppe. Vet ikke om det svarte på noe av spørsmålet ditt, dog... - Soulkeeper 9. nov 2010 kl. 11:34 (CET)
Det var vel mer et hjertesukk fordi jeg er uenig i praksisen (men det skal vi la ligge) og hovedsaklig for å klargjøre bruken av de tre navnene her på Wikipedia (det står noen kommentarer i taksoboksen til denne artikkelen). Jeg tror det må flyttes noe før jeg kan jobbe videre. Halvard er en kløpper til dette... Montanus 9. nov 2010 kl. 11:44 (CET)

Da er 'delgrupper' i taksoboksen på plass, likt med slik du gjorde det i den systematiske inndelingen. Jeg tok med litt mer enn bare underfamiliene.
Er noe usikker hvilke norske navn som vi bør ha med og hvor de skal plasseres

Halvard 9. nov 2010 kl. 16:56 (CET)

Nå tror jeg at jeg forstår: De norske navnene skal brukes på slektene ikke tribusene. Da flytter vi tribusartiklene til «latin». Deretter må vi få de norske navnene til omdirigeres til slekten og ikke tribus. Så til sist flytte slekten (latin) til de norske navnene. Dette kan jeg gjøre. Gjøres dette i riktig rekkefølge beholder vi artiklenes historikk, og det bør vi. Halvard 9. nov 2010 kl. 17:38 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Buksamlerbier. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. nov. 2023 kl. 22:43 (CET)[svar]