Diskusjon:Bruttonasjonalprodukt

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Informasjonen er klippet direkte fra SSBs sider, men SSB har en generøs kopibeskyttelse som jeg antar medfører at materialet kan siteres. Beklager dersom dette er feil. Zigkill 9. nov 2004 kl.14:19 (UTC)

BNP - metoder?[rediger kilde]

Det er skrevet om ulike metoder å regne på BNP på, men alle metodene vil vel føre til litt ulikt resultat? Vil derfor listen over landene variere over hvilken metode vi bruker? Og hvilken metode er brukt ved den vedlagte listen?

BNP = GDP eller GNP?[rediger kilde]

Er BNP det samme som GDP eller GNP? BNP linkes nemlig opp til GNP sin wikipediaartikkel på engelsk, mens GDP sin wikipediaartikkel på engelsk ikke har en norsk link. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.168.171.206 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

BNP = GDP. Enwp: "Unlike Gross Domestic Product (GDP), which defines production based on the geographical location of production, GNP allocates production based on ownership." Jeg prøvde å fikse dette før, men robotene var sterkere. Jeg fjernet alle iw-lenker til GNP og roboter vil forhåpentligvis løse resten. jonkerz ♠diskusjon 18. okt 2012 kl. 20:02 (CEST)
Så vidt jeg kan se så lenker den opp til en:Gross domestic product. Er dette riktig? Eller skal det være en:Gross national product? Jeg har lite greie på dette, men umiddelbart høres det siste ut til å være riktig. Dersom det er riktig som det er nå hva er i så fall den norske betegnelsen på Gross national product? Dersom BNP tilsvarer GNP, hva er i så fall den norske betegnelsen på GDP? Ut fra det jeg leser i den norske artikkelen høres BNP ut til å tilsvare GNP. --Odd Eivind (diskusjon) 24. mar. 2014 kl. 16:01 (CET)[svar]