Diskusjon:Blitz

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Venstreekstreme[rediger kilde]

Til tross for blitzernes mange krumspring er jeg svært skeptisk til begrep som venstreekstreme. Det er en definisjon som gir uttrykk for POV. En bør i denne sammenhengen spesielt tenke på at Blitz ikke bare er består av politiske aktivister. Den eneste jeg kjenner som har vært innom Blitz-mijøet var forsåvidt enig med Blitz' politiske mål, men var langt mer opptatt av å ta bilder enn å fly rundt og mene noe om alle politiske saker Blitz var opptatt av. Da vil jeg ikke akkurat slå bombastisk fast at elle i Blitz er venstreekstreme. Floyd 7. jan 2006 kl.11:03 (UTC)

Skrivemåte[rediger kilde]

Altså, skal det være:

  • Blitz-huset
  • blitz-huset
  • Blitzhuset
  • blitzhuset

Sammensetninger med Blitz staves forskjellig gjennom heile artikkelen. Skal vi bli enige om en måte å gjøre det på, og gjennomføre den? :)

~ Tiram 27. feb 2006 kl.04:56 (UTC)

Ja, man bør prøve å være konsekvent med skrivemåten. Hva med «Blitzhuset»? Kjetil Ree 28. feb 2006 kl.08:49 (UTC)
Nå fikk jeg den lyse ideen å stikke innom blitz.no og se hvordan de praktiserer det sjøl, noe jeg sjølsagt burde tenkt på før ... Sjøl om bruken ikke er heilt konsekvent, ser det ut som om de bruker sammensetning slik som dette oftere enn noe anna: Blitz-aksjon, Blitz-kafé ... Jeg foreslår vi går inn for det. (Med mindre noen protesterer sterkt og med god grunn, stikker jeg innom og harver over artikkelen etter jobb i dag.) ~ Tiram 1. mar 2006 kl.09:49 (UTC)
Greit nok, «Blitz-huset» blir det da. Kjetil Ree 1. mar 2006 kl.10:42 (UTC)

Bidrag fra Bruker:80.111.45.214[rediger kilde]

Jeg tok nå ut et bidrag fra Bruker:80.111.45.214 som lød

Blitz er et svært kjent miljø i Oslo. De sammarbeider bl.a. med danskenes versjon: "Ungdomshuset". De har også mange konserter stadig vekk, med hardcore/punk som hovedemne. Blitz har ikke noe håpløst dårlig forhold til narkotika heller. Dette kan virke skremmende, men det er aldri noe press på deg. Hasj er ganske omfattende i Blitz-miljøet. Men for de litt mer "straite" folka er det bare å komme. Som sagt, ikke noe press noen gang. Blitz er et svært fordomsfritt miljø, de aksepterer alt bortsett fra undertrykkere, høyre-ekstreme eller kapitaliser som F.r.p. f.eks.

Dette passer ikke helt inn under overskriften «historie», og er vel heller ikke helt encyklopedisk. Om noen vil omarbeide det litt er det bare å legge det inn igjen etterpå. Kjetil Ree 13. mar 2006 kl.21:32 (UTC)

250 gikk til angrep på politiet?[rediger kilde]

Jeg vil understreke at jeg var ikke i demonstrasjonen som er omtalt.

Jeg har derimot snakka med en venn som var det. Vedkommende var ikke med på noe angrep mot politiet. I cella var det bl.a. en journalist som hadde vært tilstede for å dekke demonstrasjonen og havna på gæren side av sperringene, og en som hadde vært så uheldig at han skulle låse opp sykkelen sin, som sto i gata der politiaksjonen skjedde.

Jeg mener derfor at det ikke er dekning for påstanden om at alle de 250 som blei arrestert, hadde angrepet politiet.

Min personlige oppfatning ut fra demonstrasjoner er at hvis 250 "blitzere" virkelig hadde angripi politiet, hadde det blitt et hælvetes haraball, og blod hadde flytt i gatene.

Med beste hexer Tronogrim 30. apr 2007 kl. 23:30 (CEST)

Som en annen med erfaring fra slike demonstrasjoner – jeg var heller ikke med på denne, men har fått min andel kølleslag uten å noen gang verken slå, sparke, kaste eller spytte tilbake – må jeg si meg helt enig med Tron. Dels er det dokumenterte historier om helt uskyldige, som Dagbladets fotograf som ble lagt i jern, og dels er det helt urealistisk å tro at politiet så raskt kunne fått kontroll dersom 250 hadde deltatt i et angrep på dem. Min erfaring er at det er noen av de i forreste rekke som slåss med politiet, samt at noen lenger bak kaster flasker og stein som treffer både demonstranter og politi (har selv fått en flaske i bakhodet under en demonstrasjon). I demonstrasjoner hvor bare et femtitalls eller færre demonstranter faktisk begynner å angripe politiet har det vært langt vanskeligere for politiet å få kontroll over situasjonen enn det var denne gangen; selv om de har godt beskyttelsesutstyr må de gå veldig forsiktig frem bak skjold hvis det er omfattende steinkasting; TV-bildene viser at de gikk frem uten skjold for å sprøyte tåregass, hvilket tyder på at det var et nokså begrenset ordensproblem de stod ovenfor. Cnyborg 1. mai 2007 kl. 00:04 (CEST)[svar]

Venstreradikale?????[rediger kilde]

Anarkister er høyreradikale. Punkere er personer knyttet til en musikk sjanger, og ikke politikk. Skriv at de er radikale, og ta vekk pønker'ne så er jeg nesten med.

Du burde også få med at blitz er et møtested for ungdom, og formålet var at ungdom som ikke drev med organisert fritid også skulle ha et tilbud og at undom uten jobb ellet uten bolig kunne få slike tilbud hos blitz.

Plizzz, nevn politivold. Politiet banka opp mange uskyldige folk blandt annet slo de en fireåring under nato-aksjonen i 2003.

Redigerte[rediger kilde]

Jeg føyde til litt om politivolden, det ble litt dårlig formulert så om noen ønsker kan de gjerne fikse litt på det.

Det jeg føyde til er bassert på et intervju av visepolitisjef i Oslo, Roger Andresen.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.166.108.10 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Formuleringer og POV[rediger kilde]

Blitz-miljøet består stort sett av radikal politikk, i all hovedsak anarkosyndikalisme, anarkisme, sosialisme og kommunisme.

Dette er en merkelig setning. Består miljøet av politikk? Jeg regner med at det forsøkes å kommunisere at miljøet består av radikal ungdom som bekjenner seg til diverse former for anarkisme og sosialisme. Dette burde kanskje endres?

Jeg reagerer også på den siste setningen i ingressen:

Blitz har en lang historie med politisk aktivisme og er i hovedsak kjent for å bruke vold som et politisk virkemiddel.[1][2][3]

Er blitz "i hovedsak" kjent for å bruke vold som et politisk virkemiddel? Og kan man bruke den ultraliberale nettsiden Liberaleren som kilde for denne påstanden?

Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.49.157.34 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Enig i mye av det du skriver. For omtrent ett år siden så innledningen slik ut: «Blitz eller Blitz-miljøet er en betegnelse på miljøet rundt det såkalte Blitz-huset i Oslo sentrum. Blitz-miljøet består stort sett av venstreradikale, i all hovedsak pønkere, anarkister, sosialister og kommunister. Blitz ble dannet i 1982 og har en lang historie med politisk aktivisme. Blitz har fått mye kritikk for å bruke vold som et politisk virkemiddel.[1][2][3]». Jeg synes vi kan endre dette tilbake til slik det var den gang. --Kjetil_r 14. mai 2008 kl. 00:03 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Blitz. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jun. 2017 kl. 08:04 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Blitz. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. feb. 2024 kl. 19:50 (CET)[svar]

  1. ^ «Ensidig om Blitz». Liberaleren. 14. november 2004. Besøkt 21. mars 2007. 
  2. ^ «Spørsmål 15, Roy Wetterstad til justisministeren». Stortinget. 26. januar 1994. Besøkt 21. mars 2007. 
  3. ^ «Avlyser freden med Blitz». Aftenposten. 7. mars 2007. Besøkt 21. mars 2007.