Diskusjon:Bahai/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Valg av oppslagsord[rediger kilde]

En ny bruker har flyttet artikkelen fra Bahai til Baha'i-troen.

Både Store Norske Leksikon og Kværne og Vogts religionsleksikon bruker formen Baha'i, så den er nok riktig. Men tilføyelsen -troen er sjangerfremmed og gal. Det må rettes opp. MHaugen 8. jul 2009 kl. 14:52 (CEST)

Takk for tilbakemelding. Jeg er fremdeles fersk paa wikipediakulturen. Jeg er med paa at -troen kan vaere sjangerfremmed, selv om det brukes mye i dagligtale. Men det er ingen tvil om at riktig skrivemaate er med aksent. DoktorZ 8. jul 2009 kl. 19:21 (CEST)
Ønsker å presisere at jeg har flyttet den fra bahai til bahá'í-troen (med aksenter) DoktorZ 8. jul 2009 kl. 20:07 (CEST)

Religion[rediger kilde]

"På grunn av prinsippet om progressiv religiøs åpenbaring, aksepterer bahá'í-troen validiteten av de fleste av verdens religioner hvis grunnleggere og sentrale skikkelser sees på som Manifestasjoner av Gud." Jeg ser at denne setningen er hentet fra den engelske Wikipedia-siden. Den virker noe upresis; aksepterer bahá'í validiteten av de fleste religioner? Eller de fleste religioner hvor grunnleggere sees på som Manifestasjoner av Gud? Svaret kommer litt an på hva man definerer som religion. Denne formuleringen blir litt tautologisk (bahá'íer anerkjenner de religionene som de mener har ekte manifestasjoner). DoktorZ 3. sep 2011 kl. 00:58 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 13 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bahá'í. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jun. 2017 kl. 23:19 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bahá'í. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 21:00 (CEST)[svar]