Diskusjon:Arendalsbanen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Arendalsbanen / Treungenbanen[rediger kilde]

Du har foreslått fletting, og det går jo an, forutsatt at all tekst går inn i den nye artikkelen, som vel må være Arendalsbanen eller Arendalslinjen, siden det er dagens banenavn. Det historiske navnet, Treungenbanen, må da bli redirect, og det må redegjøres for at dette er banens opprinnelige navn. Ellers er nettopp Treungenbanen 100 år nå i 2008. krg 14. jun 2008 kl. 00:54 (CEST)

Men det er jo også slik, at Treungenbanen fra Nelaug til Treungen aldri har hatt noe annet navn enn nettopp Treungenbanen. Derfor bør kanskje likevel konklusjonen være at begge artiklene opprettholdes. Treungenbanen var noe annet enn Arendalsbanen er. Den ene er nedlagt, den andre er i drift. Jeg vurderte problemstillingen da artiklene ble opprettet - og jeg kom den gang som nå til at begge bør være der. krg 23. jun 2008 kl. 01:01 (CEST)

Støtter ditt synspunkt om at det her er på sin plass med to artikler. 91 23. jun 2008 kl. 08:22 (CEST)

Jeg synes vel at den som foreslår fletting av artikler må komme med en argumentasjon, ikke bare foreslå. Siden dette ikke har skjedd trekker jeg den konklusjon at forslaget om fletting har falt. Flettmerke på artiklene fjernes snarest. krg 7. jul 2008 kl. 23:20 (CEST)

Kopiert fra min diskusjonsside:
Grunnen til at jeg foreslo sletting er at Arendalsbanen og Treungenbanen har felles historie. På et gammelt kart jeg har funnet går den for eksempel mellom Arendal og Åmli, det betyr vel at den ikke kan ha blitt kalt Treungenbanen på den tiden. Dessuten har Arendalsbanen allerede et avsnitt om Treungenbanen. En felles artikkel ville etter mitt syn være oversiktligere, selv om dette naturligvis er avhengig av artiklenes innhold. Dersom begge artiklene beholdes, bør den felles historien gå klart frem av begge artiklene. BjørnN 25. jun 2008 kl. 13:48 (CEST)
BjørnN 9. jul 2008 kl. 12:47 (CEST)

Det dreier seg ikke spesielt om hvor lenge navnet Treungenbanen har vært i bruk. Når jeg stadig holder fast ved at det bør være to artikler er det bl.a. med bakgrunn i hvordan banen omtales i dag. Treungenbanen som betegnelse for den historiske banen er stadig i live, f.eks. kom en av byens forfattere med en nyheten om at han skriver bok om Treungenbanen, som ble åpnet for 100 år siden. Ganske sikkert er det at banen ble omtalt som Åmlibanen den gang, det var vedtatt at den skulle bygges til Åmli. I mange år - i 1970 og -80-åra - ble dagens Arendalsbane omtalt som Nelaugbanen. At den for NSB heter Arendalsbanen gikk først inn i lokal språkbruk for 10 - 15 år siden. Den felles historien går vel ganske klart fram av dagens artikler. Når jeg argumenterer for to artikler er det fordi banens funksjon ble totalt forandret da Sørlandsbanen kom. krg 10. jul 2008 kl. 00:51 (CEST)


Eneste sidelinje i drift av NSB" Hva med Raumabanen og Flåmsbanen? Flåmsbanen drives ikke av NSB. Raumabanen er jeg mer usikker på. krg 8. jul 2008 kl. 13:27 (CEST)

Ingen strekninger i Norge drives av NSB lenger, derfor er hele problemstillingen feil. NSB trafikerer fremdeles Flåmsbana (på oppdrag fra Flåm Utvikling). På Raumabanen er det også NSB som trafikerer strekningen, der på oppdrag av Samferdselsdepartmentet. Derfor er det minst tre sidelinjer i Norge hvor NSB står for trafikken. Etnoerik 8. jul 2008 kl. 13:38 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arendalsbanen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jun. 2017 kl. 16:37 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arendalsbanen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. apr. 2023 kl. 00:15 (CEST)[svar]